ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον

i-proti-antidrasi-toy-tramp-gia-tin-apeleytherosi-toy-pastora-mpranson-2277794

«Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ. Σύντομα θα είναι στην πατρίδα!» Με αυτό το ενθουσιώδες αλλά ουδέτερο πολιτικά tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης να απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για τρομοκρατία.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια διπλωματικής κρίσης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τελούσε υπό κατ' οίκον περιορισμό. Η τουρκική δικαιοσύνη τον καταδίκασε μεν σε φυλάκιση τριών ετών, δηλώνοντας όμως πως δεν θα παραμείνει άλλο υπό κράτηση λόγω του χρόνου που είχε παραμείνει προφυλακισμένος.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του πάστορα ανέφερε ότι ο Άντριου Μπράνσον πιθανόν θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μετά την απελευθέρωσή του.Ερωτηθείς εάν ο πάστορας θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, ο Ισμαήλ Τζεμ Χαλαβούρτ απάντησε:«Πιθανώς θα φύγει».

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τουιτάρει:«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τον πάστορα Μπράνσον, και ελπίζουμε να τον έχουμε σύντομα  με ασφάλεια στην πατρίδα».