Hostels νέας γενιάς

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οικονομικοί ξενώνες μεταμορφώνονται σε boutique και design καταλύματα, αποδεικνύοντας ότι η προσιτή διαμονή μπορεί να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

NA ΤΡΑΝΓΚ (ΒΙΕΤΝΑΜ)

Ccasa

Μπορεί να έχει κατασκευαστεί από εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ), ο σχεδιασμός όμως των TAK architects για τα δωμάτιά του βασίστηκε στις πολυτελείς κουκέτες των τρένων.

Hostels νέας γενιάς-1

Το φυτεμένο αίθριο δίνει θέα πρασίνου και στους τρεις ορόφους.

Το Ccasa λειτουργεί σαν το σπίτι μιας μεγάλης οικογένειας, τα μέλη της οποίας μπορούν να απομονωθούν, αν θέλουν, ωστόσο η φιλοξενία σε αυτό βασίζεται περισσότερο στον χρόνο που περνούν όλοι οι ένοικοί του μαζί. Στόχος άλλωστε των ιδιοκτητών, όπως λένε, ήταν να φτιάξουν ένα «σπίτι» ανοιχτό σε κάθε ταξιδιώτη.  

Τα διαφορετικά χρώματα των κοντέινερ διατηρήθηκαν για να σηματοδοτηθούν οι διαφορετικοί τύποι των υπνοδωματίων.

Τόσο τα δωμάτια όσο και οι κοινόχρηστοι χώροι (κουζίνα, πλυντήριο, κ.λπ.) έχουν άμεση οπτική επικοινωνία με το φωτεινό αίθριο, που αποτελεί σημείο συνάντησης για τους διαμένοντες.

Το Ccasa διαθέτει συνολικά 43 κρεβάτια σε δέκα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με air condition, προσωπικό locker, κλειδί για κάθε ένοικο, φως σε κάθε κουκέτα κ.ά.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χλμ. από την παραλία της πόλης Να Τρανγκ και τα διάσημα αξιοθέατα της επαρχίας Καν Χόα, όπως ο ναός Khmer της θεάς Ponaga και το Hon Chong – Hon Vo, το «φωτογενές» ακρωτήριο με τα εντυπωσιακά βράχια.

|| Κρεβάτι σε δωμάτιο με έξι κουκέτες, 7 ευρώ. Δωμάτιο με τέσσερα κρεβάτια (ένα διπλό και δύο μονά), 27 ευρώ.

www.ccasa.vn


MΑΡΑΚΕΣ (ΜΑΡΟΚΟ)

Rodamon

Βρίσκεται σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Μεντίνα, της παλιάς πόλης του Μαρακές, και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο ριάντ.

Hostels νέας γενιάς-2

Για το εσωτερικό επιλέχθηκαν αποχρώσεις του λευκού και του μαύρου.

 

Πολλές από τις παραδοσιακές επαύλεις του Μαρόκου (ριάντ) έχουν μετατραπεί πλέον σε ξενοδοχεία. Οι ιδιοκτήτες του Rodamon δημιούργησαν ένα κατάλυμα που θα απευθύνεται σε σοφιστικέ ταξιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες. Οι χώροι του συνδυάζουν την παραδοσιακή διακόσμηση με στοιχεία σύγχρονου ντιζάιν. Είναι φωτεινό, με άνετα κρεβάτια, Wi-Fi, παιχνίδια και λάπτοπ, αίθριο, πισίνα, μπαρ, πρωινό continental και ρεσεψιόν με εικοσιτετράωρη εξυπηρέτηση. Από την ταράτσα του έχετε θέα στην οροσειρά του Άτλαντα και στα πολύβουα σουκ, ενώ σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια φτάνετε στην πλατεία Jamaâ El Fna, που το βράδυ γεμίζει με πάγκους μικροπωλητών. Διαθέτει από απλά κρεβάτια έως πολυτελείς σουίτες.

|| Κρεβάτι σε κοινόχρηστο δωμάτιο, 13 ευρώ με πρωινό. Δίκλινο standard, από 67 ευρώ με πρωινό. rodamonhostels.com

 


ΤΙΦΛΙΔΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ)

Fabrika

Ένα hostel που δεν μοιάζει με κανένα, σε έναν από τους πλέον ανερχόμενους προορισμούς στον κόσμο.

Hostels νέας γενιάς-3

Εξωτερική άποψη του κτιρίου. (Φωτογραφία: Giorgi Mamasakhlisi)

 

Στο βιομηχανικό κτίριο του Fabrika λειτουργούσε επί Σοβιετικής  Ένωσης ένα από τα εργοστάσια της Τιφλίδας. Η αισθητική του παραπέμπει στα πολιτιστικά κέντρα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, στα οποία συγκεντρώνονται εναλλακτικοί καλλιτέχνες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που προωθούν δράσεις για το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις, έχουν γκαλερί, κ.ά. Η αλήθεια είναι ότι η παραπάνω περιγραφή δεν απέχει πολύ από αυτά που θα συναντήσετε στο hostel: συχνά φιλοξενούνται διάφορα events και εκδηλώσεις με κοινωνικό πρόσωπο. Eκτός από τους κοιτώνες, που έχουν από 3 έως 12 κρεβάτια, διαθέτει επίσης ιδιωτικά δωμάτια με μονά ή διπλά κρεβάτια, καθώς και μίνι διαμερίσματα. Υπάρχει 24ωρη υπηρεσία ρεσεψιόν.

|| Δίκλινο δωμάτιο με μπάνιο: 44 ευρώ τη βραδιά (για 5 διανυκτερεύσεις). www.fabrikatbilisi.com


ΠΟΡΤΟ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)

The Passenger

Η εργονομία συναντά την έμπνευση και οι πρακτικές λύσεις την υψηλή αισθητική.

Hostels νέας γενιάς-4

Στεγάζεται σε ένα τοπόσημο του Πόρτο, τον σταθμό του τρένου Sao Bento, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Ο ξενώνας με τις γοητευτικές οροφές συνδυάζει τις σύγχρονες διακοσμητικές λύσεις με τα μοντέρνα στοιχεία, ανεβάζοντας τη φιλοξενία σε άλλο επίπεδο. Όλοι οι χώροι, είτε πρόκειται για ιδιωτικούς είτε για κοινόχρηστους, έχουν σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια και στη λειτουργικότητα. Το αποδεικνύουν τα εργονομικά έπιπλα, που μετατρέπονται άλλοτε σε βοηθητικά και άλλοτε σε βασικά κομμάτια, όπως η ντουλάπα που, όταν ανοίγει, προσφέρει ένα επιπλέον κρεβάτι.

|| Κρεβάτι σε κοινόχρηστο δωμάτιο, 19 ευρώ. thepassengerhostel.com


ΚΑΣΚΑΪΣ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)

Get Inn Hostel

Κίτρινο και μπλε ενισχύουν το concept «ήλιος και θάλασσα» στην Πορτογαλική Ριβιέρα.   

Hostels νέας γενιάς-5

Ο άνετος χώρος του καθιστικού. (Φωτογραφία: do mal o menos)

Όταν οι Aurora Arquitectos + Furo ανέλαβαν το project, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σειρά από δυσκολίες: το κτίσμα ήταν κυριολεκτικά ένα ερείπιο  και η οροφή στεκόταν μάλλον από θαύμα. Η σύνθετη γεωμετρία του περιόριζε ακόμα περισσότερο τις επεμβάσεις, ενώ βασικό ζητούμενο των ιδιοκτητών ήταν να μπορεί εύκολα να ξαναγίνει σπίτι.

Το χρώμα οριοθετεί τις διαφορετικές χρήσεις (πράσινο για τα υπνοδωμάτια, κίτρινο για το κλιμακοστάσιο, μπλε για την κουζίνα) και εμπλουτίζει οπτικά το κατάλευκο σκηνικό. Το σπίτι διαθέτει τέσσερα δωμάτια, που μοιράζονται σε τρεις ορόφους. Στην είσοδο υπάρχει η ρεσεψιόν, κουζίνα και τραπεζαρία με σαλόνι.

|| Δωμάτιο με τέσσερις κουκέτες, 86 ευρώ. Κουκέτα σε δωμάτιο με 8 κρεβάτια, 14 ευρώ. getinnhostel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή