Η απειλή Πολάκη είναι πραγματική

Η απειλή Πολάκη είναι πραγματική

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύγχυση ταιριάζει στην κυβέρνηση. Ο 53χρονος Πολάκης πηγαίνει αυτή την αρετή πολύ πέρα. Θέλει να ικανοποιεί τα πιο άγρια «ένστικτα», πολιτικά, εννοείται, όπως αρέσει στα παιδιά του Μαξίμου. Αντιλαμβάνεται πόσο φτωχό είναι το βιογραφικό του όταν το παίζεις και πολύ «αριστερός». Πάντα υπήρχαν πρόθυμοι φωνακλάδες τραμπούκοι και δικαίως τους έδωσε το φοιτητικό κίνημα το προσωνύμιο «ΚΝΑΤ». Πάντως, τον συγκεκριμένο στα μετόπισθεν θα τον τοποθετούσε ο κ. Καρτερός, του οποίου έκοβε το μάτι σε αυτά τα ζητήματα. Ο κ. Πολάκης είναι πανικόβλητος. Γνωρίζει ότι δεν αρκεί να βάζεις στο βιογραφικό του αναπληρωτή υπουργού ότι διαθέτει «πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση» όταν αυτή εξαντλείται στο συμβούλιο του συλλόγου των φοιτητών Ιατρικής, μόνον και μόνον για να καταχραστείς ηθικά τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη που έδωσε το όνομά του στον συγκεκριμένο σύλλογο. Είναι όμως γνήσιο προϊόν του αποπροσανατολισμού που ενέπνευσε μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων τα πολλά τελευταία χρόνια.

Δεν είναι αριστερός, προφανώς δεν είναι αγωνιστής, ένας κοινός φοροφυγάς που συνήθισε ιατρικώς στο αίμα: γι’ αυτό θέλει να στείλει η κυβέρνηση του Αλέξη τους αντιπάλους της στη φυλακή. Με συνοπτικές ή και με καμία διαδικασία, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει όσα θα συμβούν στον φυλακισμένο. Οι ανακρίσεις, τα βασανιστήρια, η απόσπαση της ομολογίας και ίσως η πλήρης φυσική εξόντωση. Θέλει να γίνει ο Γκλέτκιν του Κέσλερ!

Ο κ. Πολάκης προσεγγίζει ένα κοινό φασιστοειδές φαινόμενο της εποχής μας. Ενας σούπερ λαϊκιστής που θα μπορούσε να κάνει καριέρα σε πολλούς διαφορετικούς κομματικούς χώρους. Ευτυχώς, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, θα θυμόμαστε ότι οι απειλές του δεν αξίζουν ούτε το μελάνι που αναλογεί στο φύλλο που κρατάτε.

Αξίζει όμως κάποιος να τον πάρει στα σοβαρά. Γιατί δεν το κάνει ο πρωθυπουργός; Γνωρίζει ότι ο διορισμένος του «βαρκάρης» (μας είχε καταπλήξει με το φουσκωτό του όταν πήγε βόλτα την πρωθυπουργική παρέα) ανησυχεί με πράξεις που ερευνώνται στον τομέα ευθύνης του; Ας το κάνει κάποιος από τους νεοπαγείς συντρόφους του.

Ορισμένοι δεν έχουν χάσει τη μνήμη τους και μπορούν να σκεφτούν κάτι περισσότερο από την (άδικη για τα ζωντανά!) πινακίδα που προειδοποιεί να μείνουμε μακριά από την αυλή του Μαξίμου. Εχει δίκιο, κατά τη γνώμη μου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πήρε στα σοβαρά την απειλή Πολάκη εναντίον της δημοκρατικής νομιμότητας. Εχει δίκιο να θέλει τους εκόντες άκοντες συμμάχους του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη να αντικρίσουν, επιτέλους, το φρικτό θέαμα του ελληνικού νεολαϊκισμού που τόσο τους βολεύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή