Σειρά επαφών ΑΓΕΕΘΑ στην Ουάσιγκτον

Σειρά επαφών ΑΓΕΕΘΑ στην Ουάσιγκτον

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές στις ΗΠΑ πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου ανέδειξε, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και τις στρατηγικές συνεργασίες τις οποίες αναπτύσσουν στην ευρύτερη περιοχή. Χθες, ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ σε ανώτατο επίπεδο, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών οργανώσεων και της τρομοκρατίας.

Ο κ. Αποστολάκης επισκέφθηκε, επίσης, τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Χάρη Λαλάκο, ενώ έλαβε μέρος και σε συζήτηση που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council». Στις τοποθετήσεις του ο κ. Αποστολάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τις διαχρονικά «άριστες» σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων, επισημαίνοντας ως παραδείγματα τις πρόσφατες ανταλλαγές επισκέψεων του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην Ουάσιγκτον και του κ. Ντάνφορντ στην Αθήνα.

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στις στρατιωτικές συνεργασίες της Ελλάδας στην περιφέρεια, κάνοντας ειδική μνεία στις πολυεθνικές ασκήσεις. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε, επίσης, για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο και την προβληματική στάση που επιδεικνύει η Τουρκία, ιδιαίτερα με την παρεμβατική συμπεριφορά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε, τέλος, στη στρατηγική σημασία της βάσης της Σούδας, ενώ μίλησε και για το στάδιο αναδιοργάνωσης στο οποίο βρίσκονται οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή