Συνομιλίες Καμμένου, Σόιγκου στη Μόσχα

Συνομιλίες Καμμένου, Σόιγκου στη Μόσχα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διμερείς επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου είχε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, συζητήθηκαν αφενός διμερή ζητήματα, αφετέρου «θέματα που αφορούν την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων». Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στις κοινές παραδόσεις των δύο λαών Ελλάδας και Ρωσίας «ιδιαίτερα μέσα από την ορθόδοξη πίστη», ενώ υπογράμμισε ότι «μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας γνωστοποίησε, ακόμη, ότι συνομίλησε με τον ομόλογό του για την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και τη διοργάνωση της μόνιμης Διακρατικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει στα τέλη Νοεμβρίου, ώστε, όπως είπε, «να μπορέσουν να ανοίξουν μια καινούργια εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις». Σε στρατιωτικό επίπεδο, υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, «στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες, συνεχίζουμε την υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων που κατέχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και συνεργαζόμαστε στην εκπαίδευση, στην ανταλλαγή πληροφοριών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για τη διασφάλιση συνθηκών ειρήνης στην περιοχή μας».

Ο κ. Σόιγκου από την πλευρά, υποδεχόμενος τον κ. Καμμένο, δήλωσε ότι η Μόσχα παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία την ενίσχυση της επίδρασης των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ελλάδας, και τις προσπάθειες αυτών να πλησιάσουν πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Οι συνομιλίες ανάμεσα στους κ. Σόιγκου και Καμμένο διήρκεσαν περίπου 90 λεπτά, ενώ οι επαφές επιμηκύνθηκαν ακόμη μιάμιση ώρα σε σύνθεση διευρυμένων αντιπροσωπειών. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καμμένος μετά τη συνάντηση, ο κ. Σόιγκου εξέφρασε τον προβληματισμό της Μόσχας για την πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία απαγόρευσης πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς. Από τη ρωσική πλευρά ετέθη, επίσης, ζήτημα συνεργασίας στη Μεσόγειο για τη διακοπή της παράνομης διακίνησης όπλων, πετρελαίου και ναρκωτικών από τη Μέση Ανατολή, που αποτελούν και τη βασική πηγή χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή