Στο στόχαστρο της Γεννηματά, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Στο στόχαστρο της Γεννηματά, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αξιοπρέπεια για τους συνταξιούχους, για τους ανέργους για τους νέους». Με επίκεντρο τη λέξη «αξιοπρέπεια», η Φώφη Γεννηματά έστειλε χθες από το Σπόρτιγκ μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως το ΚΙΝΑΛ δεσμεύεται για μια σειρά αλλαγών προς όφελος των μη προνομιούχων. Κυρίως όμως έστειλε μήνυμα στα δύο μεγάλα κόμματα, να μη λογαριάζουν «χωρίς τον ξενοδόχο», καθώς βρισκόμαστε σε μια φάση, όπως τόνισε, που «οι Ελληνες πολίτες ανατοποθετούνται» έναντι των πολιτικών κομμάτων και αυτό θα οδηγήσει το ΚΙΝΑΛ σε άνοδο. Τα παραπάνω ειπώθηκαν στα πρώτα γενέθλια του κινήματος, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ίδρυση του, και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε πως ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. δεν θα διαχωρίζονται πλέον στον αντιπολιτευτικό της λόγο, αλλά θα επικρίνονται εξίσου, αφού ο στόχος δεν είναι «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιστέψει η Δεξιά». Επαναλαμβάνοντας διαρκώς πως το ΚΙΝΑΛ έχει την πατρότητα της Δημοκρατικής Παράταξης –«εμείς είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη»–, η κ. Γεννηματά επιτέθηκε σφοδρά στον κ. Τσίπρα, καταλογίζοντάς του απερισκεψία, καθώς «χωρίς αιδώ ανοίγει όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο, την πορεία του, την προοπτική του, χωρίς κυριολεκτικά να λύνει κανένα». Από την κριτική της κ. Γεννηματά δεν ξέφυγε και η παροχολογία, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «ελεήμονα βασιλιά των υπηκόων του βασιλείου των επιδομάτων».

Η ομιλία της περιείχε και έμμεση αιχμή για το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο και το συνέδριο του SPD, όπου ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα περί προοδευτικού μετώπου. «Λέμε “όχι” στα δήθεν ευρωπαϊκά και δήθεν προοδευτικά μέτωπα που μοναδικό στόχο έχουν την ενίσχυση του δικομματισμού, της πόλωσης και του διχασμού», ήταν η απάντηση της κ. Γεννηματά. Μεταφέροντας τον άξονα της κριτικής της προς τη Ν.Δ., η κ. Γεννηματά, επιχειρώντας να καταδείξει τον κ. Μητσοτάκη ως την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, δηλαδή του δικομματισμού και της πόλωσης, τον κατηγόρησε πως «κρύβεται πίσω από τις συγκυριακές δημοσκοπικές επιδόσεις» περιμένοντας την εξουσία να πέσει στα χέρια του σαν «ώριμο φρούτο». Στο ίδιο πλαίσιο, του άσκησε κριτική πως κινείται χωρίς πρόγραμμα και τοποθετείται σε όλα τα κρίσιμα θέματα με ένα «ναι μεν αλλά».

Η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως το κόμμα της έχει το σχέδιο «Ελλάδα», επανέλαβε την πρόθεσή της να επαναδιαπραγματευτεί τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου. Την ίδια ώρα η κ. Γεννηματά «σήκωνε» το θέμα της λεγόμενης «τρίτης συνιστώσας», δηλαδή της φερόμενης υπόγειας σχέσης «καραμανλογενών» στελεχών με το Μαξίμου, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. πως «παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή