Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη

Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του ζήτησε η Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, γεγονός που επιβεβαιώνεται αρμοδίως από την Αρχή.

Το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού έγινε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κατάθεση Γάλλου το 2006 στην υπόθεση των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Μιχ. Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλαίσιου ενώ παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού Σπύρο Σημίτη με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή