Διαφορετική εκδοχή Κατρούγκαλου για Κοτζιά, Καμμένο και Σόρος

Διαφορετική εκδοχή Κατρούγκαλου για Κοτζιά, Καμμένο και Σόρος

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό ζήτημα ηθικής τάξεως, πλέον και για τη Βουλή, εγείρεται μετά και από τη σημερινή τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου της κυβέρνησης, αναφορικά με τις καταγγελίες Κοτζιά και Καμμένου, ως προς το εάν έχει υπάρξει ή όχι κάποιο είδος «χρηματισμού» κυβερνητικών στελεχών από τον Τ. Σόρος.

Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, συγκεκριμένα, έδωσε μια διαφορετική των όσων έχουν ακουστεί σχετικά έως σήμερα εκδοχή, «αδειάζοντας» τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και την επί του επίμαχου ζητήματος γραπτή απάντησή του, στο πλαίσιο της ίδιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών που μπορεί να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Σόρος ή που να έχει το Υπουργείο συνάψει με τον Σόρος. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ι. Κεφαλογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση του ιδίου βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος έλεγε προ ελαχίστων 24ώρων εντελώς άλλα: «Αναφέρθηκα στον Τ.Σόρος, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση».

Η εμφανής διαφορά μεταξύ των δύο εκδοχών ρίχνει βαριά σκιά στο ήδη τρωθέν –εξαιτίας σειράς άλλων χειρισμών της κυβέρνησης- θεσμικό πρόσωπο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ παράλληλα έρχεται να προστεθεί ευρύτερα και στη σειρά των διαφορετικών μεταξύ τους κυβερνητικών εκδοχών επί του ιδίου ζητήματος: Υπενθυμίζεται ότι πέραν των δύο προαναφερθεισών απαντήσεων (Καμμένου-Κοτζιά) έχουν ήδη καταγραφεί άλλες δύο διαφορετικές «απαντήσεις», καθιστώντας το όλο ζήτημα ιδιαιτέρως ομιχλώδες.

Η μία είναι του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημ. Τζανακόπουλου ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΕΡΤ, 26/10) χαρακτήρισε «λήξαν» το θέμα με τα περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος, υιοθετώντας την εξήγηση του κ. Καμμένου ο οποίος είπε δεν υπήρχε καμία τέτοια αναφορά στα λεγόμενά του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπήρξε, ωστόσο, και η ηχηρή σιωπή του ίδιου του πρωθυπουργού χθες, όταν κατά την διάρκεια συζήτησης χθες σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος και σε μια στιγμή έντονης αντιπαράθεσής του με την κυρία Φωτεινή Γεννηματά, απέφυγε να δώσει την παραμικρή απάντηση όταν η επικεφαλής της ΔΗΣΥ του έλεγε με ευθύ τρόπο: «Εσείς τι κάνατε, κύριε Τσίπρα, όταν μέσα στο Υπουργικό σας Συμβούλιο οι Υπουργοί σας μιλούσαν για «βρώμικα χέρια», για χρηματοδότηση από τον κ. Σόρος της Κυβέρνησής σας για διάφορους σκοπούς; Παρακολουθήσατε άφωνος. Γιατί; Εκβιαζόμενος; Από ποιον; Από τους Υπουργούς σας; Από τους συνεταίρους σας; Αν κρίνουμε από το ποιον αποπέμψατε από την Κυβέρνησή σας, μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ποιος εισαγγελέας λοιπόν, παρενέβη για τα όσα ελεεινά, πρωτάκουστα, πρωτοφανή ακούστηκαν μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο;» Αν και οι αναφορές αυτές της κυρίας Γεννηματά αποτελούσαν ευκαιρία να λήξει το όλο ζήτημα με μια διάψευση εκ μέρους του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη σιωπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή