Στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται η τελικά και επίσημη έγκριση για την μη περικοπή των συντάξεων

Στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται η τελικά και επίσημη έγκριση για την μη περικοπή των συντάξεων

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται η τελικά και επίσημη  έγκριση για την μη περικοπή των συντάξεων σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που ενημέρωσε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν όλα τα προσχέδια των προϋπολογισμών της ευρωζώνης αλλά και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση προόδου της Ελλάδας η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Για το θέμα των συντάξεων προσπαθούν στις Βρυξέλλες να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους καθώς υπάρχει ανησυχία ότι αν του δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κινδυνεύει να αποτελέσει αντικείμενο δημόσια συζήτησης σε κράτη μέλη, όπως Γερμανία, στα οποία υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της τήρησης των συμφωνηθέντων.

Και παρόλο που δεν υπάρχει κάποια κοινοβουλευτική διαδικασία στα κράτη μέλη, καθώς δεν πρόκειται για έγκριση εκταμίευσης χρημάτων, η ανησυχία βρίσκεται στο να  μην προκαλέσει οποιεσδήποτε αντιδράσεις μέχρι το  Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή