80 χρόνια πριν 17-11-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΓΛΟΪΤΑΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ:  […] ο λόρδος Περθ […] μετέβη εις το Παλάτσο Κίτζι όπου ήδη ανέμενε τούτον ο κόμης Τσιάνο και ο πρεσβευτής της Αιγύπτου Μωχαμέτ Χουσνή Ομάρ. Εις την αίθουσαν εις ην εγένετο η τελετή της υπογραφής ευρίσκετο χάλκινον άγαλμα της πτεροφόρου Νίκης. Εκεί αφού ο λόρδος [φωτ.: υπογράφων] ανεκοίνωσε προς τον κόμητα Τσιάνο [φωτ.: δεξιά του λόρδου] ότι η Κυβέρνησίς του ανεγνώριζε την υπό της Ιταλίας κατάκτησιν της Αιθιοπίας, επηκολούθησεν η υπογραφή των δηλώσεων εις τριπλούν […].

ΚΡΙΝΟΛΙΝΟ: Το κρινολίνον λοιπόν καθιερώθη επισήμως. Η Βασίλισσα της Αγγλίας και πλήθος κυριών της αγγλικής αριστοκρατίας εφόρεσαν προχθές κρινολίνα εις τον επίσημον χορόν που εδόθη εις τα Ανάκτορα του Βούκιγχαμ […].

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ: Η μαθήτρια δις Μελίνα Σ. Μερκούρη […] προσεφώνησε τον κ. Χάρρυ Μπωρ με τους ακολούθους λόγους: «Οι μαθηταί της Δραματικής Σχολής του Βασιλικού Θεάτρου λογίζονται ευτυχείς διότι μπορούν να εκφράσουν σε Σας τον διαπρεπή καλλιτέχνην, […] την ευγνωμοσύνην των διά την τιμήν που τους κάματε επισκεπτόμενος την Σχολήν των […]».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή