«Ασπίς Πρόνοια»: Καταδικάστηκαν δύο από τους συνολικά δεκατέσσερις κατηγορουμένους

«Ασπίς Πρόνοια»: Καταδικάστηκαν δύο από τους συνολικά δεκατέσσερις κατηγορουμένους

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνον δύο από τους συνολικά δεκατέσσερις κατηγορουμένους για την υπόθεση «Ασπίς Πρόνοια», που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία, η οποία κατέληξε, ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, που κατά το κατηγορητήριο είχε προβεί σε απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.

Μεταξύ των αθωωθέντων και τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος Παύλου Ψωμιάδη, άλλοτε επικεφαλής του ομίλου, η χήρα και τα δύο του παιδιά, που είχαν μάλιστα προφυλακιστεί για έντεκα μήνες.

Όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κατορθώσει  να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο προέκυψε ότι μόνο 2 εκ των κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, τέλεσαν αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν ο ένας σε κάθειρξη 12 ετών  για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, και κάθειρξη 7 ετών  ο δεύτερος.

Μετά την έκδοση της απόφασης ο συνήγορος υπεράσπισης Θανάσης Βαρλάμης δήλωσε ότι  «Ήταν μία διαδικασία που εξέτασε όλα τα περιστατικά με αντικειμενικότητα , νηφαλιότητα και σε βάθος. Προς τούτο ήταν σημαντική και η συμβολή του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ώστε να τεθεί η υπόθεση στα πραγματικά της όρια.», ενώ για δικαίωση της οικογένειας έκανε λόγο έτερος συνήγορος ο Γιάννης Αλετράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή