Άνοιξε η γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία

Άνοιξε η γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή είναι για τους επιβάτες και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η γραμμή Ηγουμενίτσα – Ιταλία.

Το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στην Ηγουμενίτσα το πρώτο πλοίο από το Μπρίντιζι και λίγο αργότερα αναχώρησε με επιβάτες για την Ιταλία.

Από το πρωί της Πέμπτης, έχουν καταπλεύσει τέσσερα πλοία, από Ανκόνα, Μπάρι και Μπρίντιζι, ενώ το μεσημέρι αναμένονται άλλα δύο πλοία και το βράδυ ακόμη ένα από το Μπρίντιζι.

Η κίνηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι αυξημένη. Στην πύλη εξόδου όλοι οι επιβάτες επιδεικνύουν το ειδικό έντυπο που συμπλήρωσαν και υπέβαλαν ηλεκτρονικά κατά την αναχώρησή τους από την Ιταλία, προκειμένου οι λιμενικοί να παραπέμψουν όσους χρειαστεί στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο λιμάνι για δειγματοληπτικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, ακολουθώντας την ευρωπαϊκή σύσταση, επέκτεινε τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα και για τους μονίμους κατοίκους των εξής τρίτων χωρών (με τη λίστα να ανανεώνεται ανά δεκαπενθήμερο): Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη, Τυνησία. Σε ό,τι αφορά την Κίνα, το ζήτημα θα εξεταστεί στη βάση της αμοιβαιότητας.

«Όχι» της Ουγγαρίας στην ευρωπαϊκή λίστα

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία δεν θα ακολουθήσει τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσθήκη χωρών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. στην «ασφαλή» ταξιδιωτική λίστα, με την εξαίρεση της Σερβίας, ανακοίνωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Η Ιταλία ανακοίνωσε επίσης ότι θα διατηρήσει τους περιορισμούς καραντίνας για όλες τις χώρες που δεν ανήκουν στην ζώνη Σένγκεν.

Την Τετάρτη, η Αυστρία εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο.

Διαβάστε επίσης: Πού και πώς θα γίνονται οι έλεγχοι των ταξιδιωτών για κορωνοϊό

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή