Γιουρόπα Λιγκ: «Στραπάτσο» και αποκλεισμός του ΠΑΟΚ

Γιουρόπα Λιγκ: «Στραπάτσο» και αποκλεισμός του ΠΑΟΚ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόρθητο κάστρο στην Ελλάδα, αλλά μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στην Ευρώπη, η Τούμπα ρούφηξε για άλλη μία φορά τις προσδοκίες του ΠΑΟΚ για μια εκτός συνόρων διάκριση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρόσθεσε άλλον έναν κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των εντός έδρας αποτυχιών του, με θύτη αυτή τη φορά την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ η οποία τον νίκησε με 1-3 (0-3 ημίχρονο), ξεπληρώνοντας σχεδόν με το ίδιο νόμισμα το δικό του 1-4 στη Λευκορωσία. Ηταν η τέταρτη σερί ευρωπαϊκή ήττα για τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη (1-4 από την Μπενφίκα, 0-1 από την Τσέλσι, 0-2 από τη Βίντι) και η πέμπτη σε έξι ματς στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, η οποία σφράγισε και τυπικά τον (απόλυτα δίκαιο) αποκλεισμό του από τη διοργάνωση. Ούτως ή άλλως και να νικούσε χθες, πάλι εκτός θα έμενε, μετά το 2-2 της Βίντι με την (μισή) Τσέλσι στη Βουδαπέστη.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που νίκησε 4-1 την ΜΠΑΤΕ στη Λευκορωσία, με μόνη αλλαγή τον Βιερίνια αντί του Τόσκα. Το σχήμα αυτό δεν λειτούργησε, κυρίως επειδή όλοι αγχώθηκαν υπερβολικά όταν οι Λευκορώσοι άνοιξαν το σκορ στο 18΄ με προβολή του Σκάβιτς, κόντρα στη ροή του αγώνα. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άναρχη και νευρική, με συνέπεια να απειληθεί πολύ περισσότερο απ’ όσο απείλησε. Η ΜΠΑΤΕ δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις της και αξιοποίησε τις δύο απ’ αυτές πριν από το ημίχρονο, με σκόρερ τον πρώην παίκτη του Πλατανιά, Σίγκνεβιτς, με πέναλτι στο 42΄ (ο Μάτος έπεσε άτσαλα πάνω στον Στάσεβιτς) αρχικά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων εν συνεχεία.

Οι έντονες αποδοκιμασίες των περίπου 13.000 φιλάθλων στο τέλος του ημιχρόνου δεν βοήθησαν για να υπάρξει μια ολική ανατροπή σκηνικού σαν και αυτή κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, μείωσε με τον Πρίγιοβιτς στο 59΄ και παρότι πίεσε ασφυκτικά μετά την αποβολή του Σίγκνεβιτς στο 61΄, δεν αξιοποίησε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες με Βαρέλα και Ουάρντα για το 2-3, που θα έβαζε σε άλλη τροχιά το παιχνίδι. Η ΜΠΑΤΕ άντεξε με μαζική άμυνα και πανηγύρισε στο τέλος τη νίκη-πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. «Εύχομαι να μπορούσα να ξυπνήσω με αμνησία και να ξεχάσω αυτήν τη ντροπή», ήταν η πικρόχολη ανάρτηση του Γιώργου Σαββίδη, ενδεικτική της απογοήτευσης όλων για τον αποκλεισμό.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (46΄ Τόσκα), Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας (55΄ Ακπομ), Λημνιός (46΄ Ουάρντα), Ζαμπά, Πρίγιοβιτς.

ΜΠΑΤΕ: Σερμπίσκι, Φιλίποβιτς, Πολιάκοφ, Βολκόφ, Ρίος, Ιβανιτς, Ντράγκουν (87΄ Γιαμπλόνσκι), Μπαγκά, Στάσεβιτς, Σίγκνεβιτς, Σκάβις (82΄ Γκορντέιτσουκ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή