Συναυλία και Bazaar στο Ασυλο Ανιάτων

Συναυλία και Bazaar στο Ασυλο Ανιάτων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιμένουν πώς και πώς αυτό το χριστουγεννιάτικο διήμερο οι περιθαλπόμενοι στο Ασυλο Ανιάτων στην Κυψέλη (Αγίας Ζώνης 39). Δεν είναι μόνο το Bazaar με χειροτεχνήματα που με αφοσίωση, έμπνευση και πολλές δεξιότητες ετοιμάζουν οι φιλοξενούμενοι στο Ασυλο, τα γλυκά και οι λιχουδιές που προσφέρουν εθελόντριες. Τα τελευταία χρόνια ο χώρος απέκτησε κινητικότητα και άνοιγμα στην κοινωνία. Η επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης Ιρις Κρητικού συντονίζει και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία, με τη συμβολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ετσι αυτό το Σαββατοκύριακο το Ασυλο Ανιάτων γεμίζει από κόσμο, συγκίνηση και εορταστική ατμόσφαιρα.

H συναυλία με τους μονωδούς της ΕΛΣ,που ερμηνεύουν δημοφιλή κομμάτια από όπερες, ελληνικές οπερέτες και τραγούδια, είναι αύριο στις 12 το μεσημέρι. Συμμετέχουν οι: Λυδία Αγγελοπούλου (μέτζο), Φύλλη Γεωργιάδου και Αρτεμις Μπόγρη (σοπράνο), Ανδρέας Καραούλης και Σταμάτης Μπερής (τενόροι), Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου (πιάνο). Στη 1 μ.μ., στο Εντευκτήριο, ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος αφηγείται μικρές ιστορίες από την Κυψέλη με αφορμή το βιβλίο του «Περπατώντας στην Αθήνα» (εκδ. Μεταίχμιο). Στις 5 μ.μ. χριστουγεννιάτικα παραμύθια ζωντανεύουν με μουσική, από τη Γιώτα Αθανασούλια και τις μαθήτριές της. Την Κυριακή, στις 11.30 π.μ., στο Νοσηλευτήριο, η ομάδα «Δρυάδες» της Σάντρας Βούλγαρη θα παρουσιάσει ένα σύντομο δρώμενο με Χορούς της Ιζαντόρα Ντάνκαν σε μουσική Σοπέν, Μπραμς και Σούμπερτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή