FRANCK MULLER Vanguard Crazy Hours

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις πιο τρελές –αλλά απολύτως ιδιοφυείς– ιδέες που έχουμε δει στην ωρολογοποιία είναι το Crazy Hours του Franck Muller. Οι ώρες δεν εμφανίζονται στις καθιερωμένες θέσεις τους στο καντράν αλλά σε μία φαινομενική αταξία. Έτσι στη θέση του 12 βρίσκουμε το 8, στη θέση του 6 το 2 και ούτω καθεξής. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά, μόνο τέσσερις αριθμοί βρίσκονται στις σωστές τους θέσεις: το 1, το 4, το 7 και το 10. Παρόλα αυτά, χάρη στον πατενταρισμένο μηχανισμό του το ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα, καθώς, κάθε εξήντα λεπτά ο ωροδείκτης πηδάει από το ένα νούμερο στο επόμενο, εκτελώντας μία άριστα ενορχηστρωμένη χορογραφία. Γιατί πρόκειται βεβαίως για ένα ρολόι υψηλής πολυπλοκότητας με jumping hour! Αυτά βέβαια για τους φίλους της μάρκας και τους μυημένους στα του ρολογιού είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Το 2018 το εκκεντρικό Crazy Hours έγινε 15 ετών και το 2019 η Franck Muller προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Εντάσσει τον μηχανισμό των Crazy Hours στη συλλογή Vanguard.

FRANCK MULLER Vanguard Crazy Hours-1

Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση του τι πρόκειται να δούμε αυτή τη χρονιά από την αντισυμβατική αυτή μάρκα. Στην WPHH 2019 (World Presentation of Haute Horlogerie), την έκθεση που διοργανώνει παραδοσιακά η Franck Muller στην Watchland, από τη Δευτέρα 14 έως την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας συλλογής Vanguard Crazy Hours. Η πλέον εικονοκλαστική complication φιλοξενείται πλέον στην στιβαρή σπορ κάσα Vanguard από σατινέ ανοξείδωτο ατσάλι και τα «τρελά» νούμερα τοποθετούνται επάνω στο καντράν με το χέρι.

FRANCK MULLER Vanguard Crazy Hours-2

Υπάρχουν σε τέσσερις χρωματισμούς: μπλε, κόκκινο, πράσινο και πορτοκαλί. Στο ίδιο χρώμα με τους ευμεγέθεις αριθμούς των ωρών είναι και οι φωσφορίζοντες δείκτες, ενώ η συνολική αισθητική είναι avant-garde, σπορτίφ και μοντέρνα.

FRANCK MULLER Vanguard Crazy Hours-3

H κάσα έχει διαστάσεις 44 mm x 53,7 mm και πάχος 13,70 mm. Ο μηχανισμός είναι ο αυτόματος FM 2800 CH, αποτελείται από 203 εξαρτήματα, χτυπά με 28.800 ταλαντώσεις την ώρα και είναι ενεργειακά αυτόνομος για 42 ώρες. Εξυπακούεται ότι κάθε εξάρτημά του είναι φινιρισμένο στην εντέλεια, όπως αρμόζει σε έναν μηχανισμό υψηλής ωρολογοποιίας. Το άρτιο σύνολο ολοκληρώνει ένα χειροποίητο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

FRANCK MULLER Vanguard Crazy Hours-4

Η συλλογή Vanguard Crazy Hours συνδυάζει την τόλμη και τη δημιουργικότητα και προσφέρει στους ανθρώπους που φορούν αυτά τα πολύ ιδιαίτερα ρολόγια έναν νέο τρόπο αντίληψης του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Franck Muller Boutique (τηλ.: 210-3628003), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή