Η Ομάδα Νέων στο Μάτι στέλνει το δικό της μήνυμα έξι μήνες μετά την πυρκαγιά (βίντεο)

Η Ομάδα Νέων στο Μάτι στέλνει το δικό της μήνυμα έξι μήνες μετά την πυρκαγιά (βίντεο)

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για όσους έφυγαν και για όσους είναι ακόμα εδώ δεν ξεχνώ. Το Μάτι κάηκε από τη φωτιά. Εμείς επειδή ήμασταν μόνοι», είναι το μήνυμα που στέλνει η Ομάδα Νέων στο Μάτι μέσω βίντεο διάρκειας 7 λεπτών με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την πυρκαγιά που άφησε πίσω της 100 νεκρούς. 

«Ο στόχος μας είναι να μην ξεχάσουμε τι μας έφερε ως εδώ, να μην ξεχαστούν όσοι λείπουν, να υπάρξει δικαίωση και να αποκατασταθεί ο τόπος», εξηγεί στo «kathimerini.gr» η 23χρονη Βάσια Καρρά, μια εκ των εκπροσώπων της ομάδας, ενώ επισημαίνει ότι το βίντεο απαντά στα πραγματικά αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε την 23η Ιουλίου στο Μάτι. Σε απάντηση όσων διατυπώνονται περί υπαιτιότητας των κατοίκων της περιοχής, παρανομιών και δύσβατων δρόμων, το βίντεο καταδεικνύει τη μη εντολη έγκαιρης εκκένωσης, τις λάθος εκτιμήσεις αλλά και τη λανθασμένη διαχείριση των κρατικών υπηρεσιών ως τα κύρια αίτια της τραγωδίας, αναφέρει η Βάσια. 

Τους τελευταίους μήνες μετά τη καταστροφή η Ομάδα Νέων στο Μάτι έχει προβεί σε διάφορες ενέργειες με σκοπό να απαλύνει τον πόνο, να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία στους μεγαλύτερους, όπως σημειώνει η Βάσια. 

Μιλώντας στο «kathimerini.gr», η Βάσια θυμάται ποιο ήταν το έναυσμα για τη δημιουργία της ομάδας νέων. Τρεις μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά, εντόπισε με την παρέα της μια καμμένη ταμπέλα, την οποία άρχισαν να χρωματίζουν. «Το διασκεδάζαμε», επισημαίνει και πρσθέτει ότι πολύ γρήγορα ο κόσμος που περνούσε από το σημείο τους επικροτούσε και το διασκέδαζε μαζί τους. «Καταλάβαμε ότι μπορούμε να δώσουμε ελπίδα», τόνισε.

Η καμμένη ταμπέλα, οδήγησε στο μαραθώνιο και το μήνυμα συμπαράστασης στην Καλιφόρνια που απήχησε διεθνούς προβολής. «Συνειδητοποίησαμε ότι όταν η νεολαία διαφοροποιείται, της δίνεται φωνή», αναφέρει η Βάσια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή