ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία πρόθεσης ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,5% ενώ η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 33%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής στην τέταρτη θέση με 6,5% και 5ο το ΚΚΕ με 5,5%. Από τα λοιπά κόμματα, 2% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση, ενώ Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Λαϊκή Ενότητα, Πλεύση Ελευθερίας και ΛΑ.Ο.Σ, δεν ξεπερνούν το 1%.

Στο φλέγον ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το 62% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη συμφωνία από μάλλον κακή, έως σίγουρα κακή, ενώ μόλις το 27% την χαρακτηρίζει σίγουρα καλή, ή μάλλον καλή.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρεί ότι το πολιτικό «διαζύγιο» ανάμεσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί, καθώς αγγίζει το 72% ενώ μόλις το 14% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Μοιρασμένη είναι η άποψη του κοινού σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών καθώς το 39% κρίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, έναντι ενός 30% το οποίο κρίνει ότι είναι πολύ σίγουρο. Ανάμεσά τους, ένα 19% θεωρεί ότι είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες διεξαγωγής άμεσων πρόωρων εκλογών.

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 35% ενώ δεύτερος είναι ο... κανένας με 32% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 24%.

Από μέτρια έως πολύ δύσκολη χαρακτηρίζουν την προσωπική τους οικονομική κατάσταση οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 80%. Στον αντίποδα, μόλις το 11% χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση από πολύ άνετη έως άνετη.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ