Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας

Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου καταρρίφθηκαν πολλά ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στη Βόρεια Αμερική καθώς μια πολύ ψυχρή μάζα από την Αρκτική κινήθηκε σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη από ό,τι συνήθως.

Στο Σικάγο η θερμοκρασία έπεσε στους -30.6°C σημειώνοντας τη χαμηλότερη τιμή από το 1994, ενώ η αίσθηση ψύχους ήταν κοντά στους -50°C.

Αρκετές περιοχές του Καναδά πλησίασαν τους -50°C (με αίσθηση αρκετά χαμηλότερη), ενώ στις ΗΠΑ η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -42.8°C στην πολιτεία της Μινεσότα.

Στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ψύχος τις τελευταίες 5 ημέρες, με τις προβλέψεις να δείχνουν άνοδο της θερμοκρασίας κατά 24°C το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, έτσι σε περιοχές όπου ο υδράργυρος την Πέμπτη 31/01 ήταν στους -20°C, την Κυριακή 03/02 αναμένεται βροχόπτωση με +4.

Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας-1

Και ενώ σε πολλές βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ το θερμόμετρο έχει πέσει δεκάδες βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, στην Αυστραλία ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 45°C, με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Σίδνεϊ (St. Spyridon College) να καταγράφει 39.2°C, την υψηλότερη τιμή μέχρι στιγμής για το καλοκαίρι του Νοτίου Ημισφαιρίου.

Από τους -45 βαθμούς στη Βόρεια Αμερική στους +45 βαθμούς της Αυστραλίας-2

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή