ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον όμιλο Συγγελίδη περνά η Opel Ελλάς

ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος του ομώνυμου ομίλου Πολυχρόνης Συγγελίδης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την επιχειρηματική της στρατηγική σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές αναπτύσσει περαιτέρω η Opel, ώστε να γίνει πιο ευέλικτη, ευπροσάρμοστη και αποδοτική όπως περιγράφεται στο στρατηγικό σχέδιο PACE. Σε ένα περαιτέρω βήμα για την ενίσχυσή της, η εταιρεία θα συνεχίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα μέσω της αναγνωρίσιμης και επιτυχημένης οικογένειας Συγγελίδη, η οποία θα εξαγοράσει την υφιστάμενη οργάνωση της Opel Ελλάς και θα καταστεί στο μέλλον ανεξάρτητη εισαγωγική εταιρεία.

Γαλλική εμπιστοσύνη

Με την προσθήκη της Opel Ελλάς στον όμιλο της οικογένειας Συγγελίδη, οι Γάλλοι για άλλη μία φορά δείχνουν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους σε έναν όμιλο που γνωρίζει απόλυτα την ελληνική αγορά και δεν έπαψε να επενδύει σε καιρούς ύφεσης και κρίσης.

Η σχετική σύμβαση έχει υπογραφεί. Η εθνική εταιρεία πωλήσεων της Opel θα εξαγοραστεί από μέλη της οικογένειας Συγγελίδη. Το προσωπικό της Opel στην Ελλάδα θα συνεχίσει να απασχολείται στην υφιστάμενη εταιρεία, υπό τη νέα ιδιοκτησία. Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο όμιλος Συγγελίδη είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις της Citroën από το 1965, της Peugeot από το 2014 και της DS Automobile από το 2018.

Το 2018 η Opel πέτυχε μερίδιο αγοράς 6,46%, πωλώντας 7.142 αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Με τη νέα οργανωτική δομή, η πλούσια σε παράδοση γερμανική μάρκα, προσδοκά να αναπτυχθεί έτι περαιτέρω στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ