BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλούσια ιστορία της Breitling η σχέση της με τον κόσμο των αιθέρων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την ελβετική μάρκα. Τα μοντέλα αεροπορίας της συνέβαλαν τα μέγιστα στη φήμη της εταιρείας και στην καταξίωσή της μεταξύ των aficionados της ωρολογοποιίας. Και τα τρία νέα μοντέλα που μόλις παρουσίασε αποτελούν άλλη μία υπενθύμιση αυτής της ιστορική κληρονομιάς. Τα Aviator 8 Curtiss Warhawk Collection αποτίουν φόρο τιμής στο εμβληματικό αεροσκάφος P-40 Warhawk που παρήγαγε η διάσημη Αμερικανική αεροπορική βιομηχανία Curtiss Wright μεταξύ 1938 και 1944, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-1

Αεροσκάφος Curtiss P-40E Warhawk Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας με το στόμα ενός καρχαρία ζωγραφισμένο στο ρύγχος του.

Η συλλογή Aviator 8 Curtiss Warhawk αποτελείται από ένα αυτόματο μοντέλο με τρεις δείκτες και από δύο χρονογράφους, ο ένας εκ των οποίων είναι εφοδιασμένος με τον μηχανισμό Breitling Manufacture Caliber 01 movement. Και τα τρία μοντέλα έχουν χαρακτηριστικό μιλιτέρ καντράν στο πράσινο της ελιάς με ωραίο ματ φινίρισμα. Ας τα δούμε όμως ένα ένα ξεχωριστά…

BREITLING Aviator 8 B01 Chronograph 43 Curtiss Warhawk

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-2

Ο εντυπωσιακός αυτός χρονογράφος φιλοξενείται σε μία ατσάλινη κάσα 43 mm, εφοδιασμένη με μία διπλής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη με αραβικούς αριθμούς και ένα πρακτικό κόκκινο τριγωνάκι.

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-3

Οι ευμεγέθεις αραβικοί αριθμοί στο καντράν και οι δύο κεντρικοί δείκτες της ώρας και των λεπτών είναι καλυμμένοι με Super-LumiNova για να είναι ορατοί ακόμη και στο σκοτάδι. Επάνω στην χακί πλάκα ωραία αντίθεση κάνουν τα τρία ασημένια βοηθητικά καντράν: οι μετρητές 30 λεπτών και 12 ωρών του χρονογράφου, στο 3 και στο 6 αντίστοιχα, και το υποκαντράν των μικρών δευτερολέπτων στο 9. Στο εσωτερικό χτυπάει ο αυτόματος Breitling Manufacture Caliber 01, ο οποίος δημιουργείται in-house από την ελβετική μάρκα, έχει συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεων/ώρα) και προσφέρει πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-4

Στην πίσω όψη του ρολογιού υπάρχει ένα διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού με τυπωμένα το λογότυπο της Curtiss και μία εικόνα ενός P-40 Warhawk. Η τιμή του είναι 7.770 € με μπρασελέ και 7.410 € με λουράκι.

BREITLING Aviator 8 Chronograph 43 Curtiss Warhawk

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-5

Ο δεύτερος χρονογράφος της συλλογής έχει και αυτός ατσάλινη κάσα 43 mm αλλά έχει τα τρία υποκαντράν στο ίδιο χρώμα με το καντράν, τοποθετημένα σε κάθετη διάταξη (μετρητής 30 λεπτών στο 12, 12 ωρών στο 6 και μικρά δευτερόλεπτα στο 9).

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-6

Μηχανικά υποστηρίζεται από τον αυτόματο Caliber 13, ο οποίος βασίζεται στον δοκιμασμένο και αξιόπιστο ETA-Valjoux 7750. Λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα, προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και φέρει και αυτός πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-7

Εδώ το πίσω μέρος της κάσας είναι κλειστό και φέρει χαραγμένο ένα αεροσκάφος P-40 Warhawk με το χαρακτηριστικό στόμα ενός καρχαρία ζωγραφισμένο στο ρύγχος του. Η τιμή του είναι 5.720 € με μπρασελέ και 5.370 € με λουράκι.

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-8

Το αυτόματο μοντέλο της συλλογής στεγάζεται σε ελαφρώς μικρότερη κάσα 41 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση DLC. Στο πράσινο μιλιτέρ καντράν του οι αραβικοί αριθμοί και οι δείκτες καλύπτονται από φωτοβόλο Super-LumiNova ενώ μικρές λεπτομέρειες σε κόκκινο χρώμα –στην αιχμή του δευτερολεπτοδείκτη, στο τριγωνάκι της στεφάνης και στον αριθμό 60 των λεπτών– δίνουν έναν ωραίο χρωματικό τόνο στο ρολόι.

BREITLING Aviator 8 Automatic 41 Curtiss Warhawk-9

Είναι εξοπλισμένο με τον αυτόματο Breitling Caliber 17, συχνότητας 4 Hz (28.800 ταλαντώσεων/ώρα), ο οποίος προσφέρει 40 ώρες power reserve και όπως όλοι οι  μηχανισμοί της Breitling φέρει πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το COSC.. Και εδώ η κλειστή πλάτη του ρολογιού φέρει το λογότυπο της Curtiss και μία απεικόνιση ενός P-40 Warhawk. Το μοντέλο αυτό έχει τιμή 4.040 € με λουράκι και απλό κούμπωμα και 4.700 € με λουράκι και αναδιπλούμενο κούμπωμα.

Και τα τρία μοντέλα της συλλογής Breitling Aviator 8 Curtiss Warhawk είναι στεγανά μέχρι 100 μέτρα βάθος και συνδυάζονται με στρατιωτικού τύπου λουράκια σε λαδοπράσινο χρώμα. Οι δύο χρονογράφοι μπορούν να συνδυαστούν και με ατσάλινο μπρασελέ.

Δείτε και το σχετικό video

Περισσότερες πληροφορίες για την Breitling εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Χρονοελλάς (τηλ.: 210-3638286)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή