Ο Βρετανός σκηνοθέτης Αλφρεντ Χίτσκοκ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Blackmail», της πρώτης ομιλούσας κινηματογραφικής παραγωγής του βρετανικού σινεμά, στα στούντιο Elstreo, στο Λονδίνο, το 1929. (AP Photo)


Με το όπλο του προτεταμένο και τον φανατισμό ζωγραφισμένο στον πρόσωπο του, ένας αντάρτης των Ερυθρών Χμερ διατάζει ορισμένους καταστηματάρχες να εγκαταλείψουν τα καταστήματα τους, λίγο μετά την κομμουνιστική κατάληψη της πρωτεύουσας της Καμπότζης, Πνομ Πεν, από τις κυβερνητικές δυνάμεις της του Βασιλείου της Καμπότζης, το 1975. Η κατάληψη της Πνομ Πεν σηματοδότησε το τέλος του αδελφοκτόνου πολέμου στη χώρα και την αρχή του υπερβίαιου καθεστώτος των Ερυθρών Χμερ, ενός από τα πιο άγρια και αιματηρά καθεστώτα του 20ου αιώνα, το οποίο οδήγησε στον θάνατο περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο Καμποτζιανούς (περίπου το 25% του πληθυσμού της χώρας). (AP Photo)


Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει τον σιδηροδρομικό σταθμό Γκραν Σέντραλ στο κέντρο της Νέας Υόρκης, για να παρακολουθήσει σε μία γιγαντοοθόνη την προσθαλάσσωση της επανδρωμένης διαστημικής αποστολής «Απόλλων 13» στον Ειρηνικό Ωκεανό, το 1970. Η συγκεκριμένη αποστολή του Προγράμματος Απόλλων της NASA δεν κατάφερε να πετύχει τον τελικό της σκοπό, την προσεδάφιση ανθρώπων στο Φεγγάρι, λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα τη διακοπή της πτήσης και την αναγκαία επιστροφή του πληρώματος στη Γη.  (AP Photo/J. Spencer Jones) 


Πέντε νεαρά μέλη της Χιτλερικής Νεολαίας, ηλικίας μόλις 14-15 ετών, τα οποία βρίσκονται πλέον στα χέρια του αμερικανικού στρατού, επιδεικνύουν με απογοήτευση τις κάρτες στρατιώτη που είχε το καθένα στην κατοχή του, εξαναγκασμένα να λάβουν μέρος σε μάχες κατά τις τελευταίες μέρες του πολέμου λόγω των ελλείψεων του καταρρέοντος γερμανικού στρατού σε ανθρώπινο δυναμικό, το 1945. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ