ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σε ομηρία 100.000 εκπαιδευτές και υποψήφιοι οδηγοί εξαιτίας της κυβέρνησης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για το αδιέξοδο το οποίο έχει επέλθει στο θέμα της διεξαγωγής εξετάσεων οδήγησης κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ταυτόχρονα την καλεί να απαντήσει σε ερωτήματα που της έχουν τεθεί εδώ και ένα μήνα όπως «για ποιο λόγο επέβαλε ένα σύστημα καταγραφής και απ'ευθείας μετάδοσης που τεχνικά είναι αδύνατον να λειτουργήσει».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με μια κατάπτυστη ανακοίνωσή του δεν δίστασε χθες να επιτεθεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης και να επιρρίψει σε αυτή την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή εξετάσεων οδήγησης.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκρύψει ότι η ευθύνη για το αδιέξοδο αυτό οφείλεται στις δικές της επιλογές. Γι’ αυτό άλλωστε δεν έχει απαντήσει ακόμη στα ερωτήματα που της έχουμε θέσει εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, τα οποία και επαναλαμβάνουμε:

Για ποιο λόγο επέβαλε στον πρόσφατο νόμο τις ασφαλιστικές καλύψεις που αυτή τη στιγμή καμία ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα μας δεν προσφέρει; Σε ποιες -ανύπαρκτες- πίστες θα διεξαχθούν οι εξετάσεις; Για ποιο λόγο επέβαλε ένα σύστημα καταγραφής και απ’ ευθείας μετάδοσης που τεχνικά είναι αδύνατον να λειτουργήσει;

Οι 100.000 εκπαιδευτές και υποψήφιοι οδηγοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, αν σήμερα έχουν βρεθεί σε ομηρία, αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα νομοθετικά γονατογραφήματα της Κυβέρνησης». 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ