ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη άνδρας που εισήλθε με εύφλεκτο υλικό στον Καθεδρικό του Αγίου Πατρίκιου στη Νέα Υόρκη

BBC, REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές αφού εισήλθε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρίκιου στη Νέα Υόρκη κρατώντας δοχεία με πετρέλαιο και υγρό αναπτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της αστυνομίας έθεσαν υπό κράτηση τον 37χρονο - «γνωστός» στην αστυνομία - όταν εισήλθε την Τετάρτη το βράδυ στην εκκλησία του Μανχάταν και άρχισε, σύμφωνα με τους φρουρούς, να ρίχνει τη βενζίνη στο εσωτερικό της. 

«Το ύποπτο περιστατικό έλαβε χώρα μόλις δύο ημέρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων», σημείωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Τζον Μίλερ. 

«Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η ψυχική του κατάσταση, τα κίνητρά του», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο άνδρας ήρθε αντιμέτωπος με αστυνομικό που τον ρώτησε πού πήγαινε, εξηγώντας του ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην εκκλησία με τα αυτά τα αντικείμενα. Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το όχημά του είχε μείνει από βενζίνη και «έκοψε» δρόμο μέσα από την εκκλησία για να πάει στο αμάξι του, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην σύλληψή του όταν διαπίστωσαν ότι το όχημά μου είχε βενζίνη. 

O εκπρόσωπος της αστυνομίας πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς μετέφερε πάνω από τέσσερα λίτρα βενζίνης και δύο μπουκάλια υγρού αναπτήρα και αναπτήρες. «Το εν λόγω περιστατικό μας απασχόλησε αρκετά», υπογράμμισε. 

Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές επισημαίνουν ότι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε ότι το κίνητρο ήταν τρομοκρατικό.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ