Ινδονησία: Γάλλος καταδικάστηκε σε θάνατο για εμπόριο ναρκωτικών

Ινδονησία: Γάλλος καταδικάστηκε σε θάνατο για εμπόριο ναρκωτικών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Γάλλος έμπορος ναρκωτικών καταδικάστηκε σε θάνατο στην Ινδονησία, με την δικαστική απόφαση να προκαλεί αίσθηση, καθώς οι κατήγοροι του είχαν ζητήσει να τιμωρηθεί με είκοσι χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο 700.000 δολαρίων.

Ο 35χρονος Φέλιξ Ντόρφιν καταδικάστηκε για την παράνομη εμπορία τριών περίπου κιλών διαφόρων ναρκωτικών στο νησί Λόμποκ, έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών της νησιωτικής χώρας. Εντούτοις, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο καταδικασθείς αναμένεται να υποβάλει ένσταση επί της απόφασης του δικαστηρίου.

Η σύλληψη του Γάλλου πολίτη έλαβε χώρα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο του νησιού. Στη βαλίτσα που έφερε μαζί του κατά την άφιξη του από τη Σιγκαπούρη, υπήρχαν ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών, όπως έκσταση και αμφεταμίνες.

Η ινδονησιακή νομοθεσία για το εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών είναι μία από τις πιο αυστηρές του κόσμου, με τη θανατική ποινή να προβλέπεται για ορισμένες περιπτώσεις εμπορίας παράνομων ουσιών. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, που οι δικαστές «πάνε παραπέρα» από τα αιτήματα των κατηγόρων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση του, επικαλούμενο την εμπλοκή του δράστη σε ένα διεθνές κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, καθώς και την μεγάλη ποσότητα των ουσιών που «έβαλε» στη χώρα.

Μολαταύτα, από το 2016 δεν έχει εκτελεστεί καμία θανατική ποινή στην Ινδονησία, με έναν αριθμό ξένων καταδικασθέντων σε θάνατο στη χώρα να βρίσκεται επί χρόνια στη σχετική λίστα κρατουμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή