Ευ. Βενιζέλος για Novartis: Η αναφορά του κ. Αγγελή πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος

Ευ. Βενιζέλος για Novartis: Η αναφορά του κ. Αγγελή πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωσή του αναφέρθηκε στη συμπληρωματική δήλωση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος κάνει ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης.

«Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής: Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση –  αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα», σημειώνει αρχικά ο κ. Βενιζέλος και συνεχίζει:

«Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου» και «δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή  του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων  από τις ποινικές/  δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή