Ταχύπλοα του ιρανικού ναυτικού παρεμποδίζουν τη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου

Ταχύπλοα του ιρανικού ναυτικού παρεμποδίζουν τη ρυμούλκηση του δεξαμενόπλοιου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταχύπλοα του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν εμποδίζουν δύο ιδιωτικά ρυμουλκά να ρυμουλκήσουν ένα δεξαμενόπλοιο που υπέστη ζημιές στις επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες, Πέμπτη, δήλωσε σήμερα αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο αμερικανός αξιωματούχος δεν είπε πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν την αναφερόμενη αντιπαράθεση μεταξύ των ιρανικών ταχύπλοων και των ρυμουλκών που προσπαθούσαν να δέσουν και να απομακρύνουν το νορβηγικό Front Altair.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν το Ιράν για τις χθεσινές επιθέσεις κατά του δεξαμενόπλοιου Altair και του ιαπωνικού Kokuka Courageous.

Η Τεχεράνη απορρίπτει τις κατηγορίες.

Βρετανός ΥΠΕΞ: Σχεδόν σίγουρος ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις

Νωρίτερα και η Βρετανία κατηγόρησε το Ιράν και το επίλεκτο στρατιωτικό του σώμα, τους Φρουρούς της Επανάστασης, για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, τονίζοντας ότι κανένα άλλο κράτος ή μη κρατικός παράγοντας δεν είναι δυνατόν να ευθύνεται.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε «σχεδόν βέβαιος» ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στη Θάλασσα του Ομάν, παρότι η Τεχεράνη το αρνείται.

«Καταδικάζω τις χθεσινές επιθέσεις εναντίον δύο πλοίων στον Κόλπο του Ομάν. Η δική μας εκτίμηση μάς οδηγεί το συμπέρασμα ότι η ευθύνη για τις επιθέσεις ανήκει σίγουρα στο Ιράν», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας κάνοντας λόγο για παραβίαση των διεθνών κανόνων και καλώντας το Ιράν να σταματήσει κάθε μορφή αποσταθεροποιητικής δραστηριότητας. «Αυτές οι τελευταίες χρονικά επιθέσεις βασίζονται σε ένα μοντέλο ιρανικής αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς και θέτουν σοβαρό κίνδυνο στην περιοχή», δήλωσε ο Χαντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή