ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η ετήσια τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας - του σημαντικότερου και παλαιότερου βρετανικού τάγματος των ιπποτών -  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, έδρα του Τάγματος της Περικνημίδας, στον πύργο του Ουίνδσορ.


Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', αρχηγός του τάγματος, και ο γιος της διάδοχος του θρόνου και πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος ηγήθηκαν των εορτασμών.

Παρόντες ήταν επίσης τα άλλα τρία παιδιά τη βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα και οι πρίγκιπες 'Αντριου και 'Εντουαρντ, όπως και ο εγγονός της πρίγκιπας Ουίλιαμ, όλοι μέλη, φορώντας τη μπλε βελούδινη κάπα του τάγματος και το καπέλο με το φτερό. 


Η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και ο ολλανδός βασιλιάς Βίλλεμ-Αλέξανδρος
 
Το μεσαιωνικό Τάγμα της Περικνημίδας ιδρύθηκε από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ΄το 1348. Έχει 24 μέλη, άνδρες και γυναίκες που φέρουν τον τίτλο του ιππότη και τα οποία επιλέγονται προσωπικά από τη βασίλισσα σε αναγνώριση του έργου τους. 
 

O Ισπανός βασιλιάς Φελίπε με τον βασιλιά της Ολλανδίας Βίλλεμ-Αλέξανδρο καταφθάνουν για την τελετή, συνοδευόμενοι από τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ
Εκτός από τα 24 κύρια μέλη του Τάγματος, υπάρχουν και οι λεγόμενοι «υπεράριθμοι Ιππότες και Κυρίες» (Supernumerary knights and ladies), οι οποίοι είναι μέλη της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, ξένοι μονάρχες κτλ.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ