Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/06/19)

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γαϊτανάκι αποχωρήσεων από τη Folli Follie

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τη Folli Follie, σαφής ένδειξη πως η κατάσταση στην επιχείρηση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Φράγκου, το μοναδικό εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αποχωρεί από τη θέση του, καθώς η σύμβασή του με την εταιρεία έληξε και δεν θέλησε να την ανανεώσει, επικαλούμενος σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να επικυρωθεί η αποχώρηση του κ. Φράγκου και να συζητηθούν οι πιθανοί αντικαταστάτες του. Αν και ακόμη δεν έχουν βρεθεί, σύμφωνα με κύκλους της Folli Follie έχουν γίνει προκαταρκτικές επαφές. Ο κ. Φράγκου είχε αντικαταστήσει, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση κατ’ απαίτησιν των πιστωτών. Σημειώνεται ότι οι διαδοχικές διοικήσεις της Folli Follie δεν έχουν κατορθώσει μέχρι σήμερα να παρουσιάσουν οριστικούς ισολογισμούς για το 2017 (πόσο μάλλον για το 2018).

Προς παράταση το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί μία ακόμα υπουργική απόφαση που θα αφορά στον ΦΠΑ. Πρόκειται για την  απόφαση που στο παρελθόν είχε προκαλέσει την οργή των Γερμανών βουλευτών, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε ζητήσει την έγκριση των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η διατήρηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Χίο και Σάμο. Η απόφαση θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, για να μην υπάρξουν ανατροπές και αυξήσεις τιμών στα νησιά αυτά  ενόψει μάλιστα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Οπου φύγει φύγει από την Creta Farms

Αλλο ένα στέλεχος της Creta Farms αποχώρησε από την εταιρεία, υπό το βάρος προφανώς της σφοδρής διαμάχης ανάμεσα στους δύο βασικούς μετόχους τους τελευταίους μήνες. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, αποχώρησε οικειοθελώς ο εσωτερικός ελεγκτής της Creta Farms Ν. Τσομάκος, ο οποίος είχε αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα τον περασμένο Δεκέμβριο. Πριν από έναν μήνα είχε παραιτηθεί η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους, η οποία είχε αναλάβει καθήκοντα την ίδια εποχή με τον κ. Τσομάκο.

Στην ΕΤΕ το «διαμάντι» της κοινωνικής ευθύνης

Στην Εθνική Τράπεζα απονεμήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ανώτατη διάκριση, το πρώτο βραβείο του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα κατά το 2018, το Βραβείο «Diamond». Πρόκειται για την επιβράβευση της πολιτικής της ΕΤΕ και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η τράπεζα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας Κ. Μιχαηλίδης (φωτ.)και ο γενικός διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης Παν. Δασμάνογλου. Ο επικεφαλής του ομίλου της ΕΤΕ δεσμεύθηκε πως η Εθνική θα συνεχίσει τη μακρόχρονη προσφορά της στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομική ανάπτυξη.

Με ελκυστικό επιτόκιο τα νέα δάνεια της Πανγαίας

«Κάθε εμπόδιο για καλό», λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση της αποτυχημένης απόπειρας της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ έκδοσης ομολογιακού δανείου από το εξωτερικό, πριν από περίπου ένα χρόνο. Τότε, μετά και τις επαφές που έγιναν, η εισηγμένη εξασφάλιζε μεν το ποσό που επιθυμούσε, όχι όμως και το επιτόκιο της αρεσκείας της, το οποίο, κατά πληροφορίες, κυμαινόταν πέριξ του 3,75% – 4%. Εντέλει, η διαδικασία ματαιώθηκε και η εταιρεία στράφηκε στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος. Οπως μάλιστα αποδεικνύεται, η επιλογή αυτή φαίνεται να της «βγαίνει», καθώς, όπως πληροφορούμαστε, πλέον εξασφαλίζει δάνεια με επιτόκιο της τάξεως του 3% – 3,2%, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από το κόστος που θα είχε το ομολογιακό, το οποίο τελικά δεν προχώρησε. Οι τράπεζες είναι ιδιαίτερα πρόθυμες να δανειοδοτήσουν τις ΑΕΕΑΠ αυτή την περίοδο, καθώς πρόκειται και για βασικούς υποψηφίους για την απόκτηση μέρους του αποθέματος των ακινήτων που πωλούν οι ίδιες οι τράπεζες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή