Δύο χρόνια πριν από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, η προοπτική του ανοίγματος ενός δεύτερου πολεμικού μετώπου στη Γηραιά Ήπειρου (πέραν του Ανατολικόυ) μεταφράζοταν σε σκληρή ρεαλιστική εκπαίδευση για τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς αξιωματικούς, όπως μαρτυρά αυτή η φωτογραφία από ένα σχολείο μάχης στη Βόρεια Ιρλανδία, το 1942. Συγκεκριμένα, οι βαριά εξοπλισμένοι αξιωματικοί προσπαθούν να περάσουν στην απέναντι πλευρά ενός ρέματος εν μέσω εκρήξεων, που προσομοιάζουν τα πραγματικά εχθρικά πυρά με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι. (AP Photo)


O 24χρονος Αμερικανός bodybuilder Στιβ Ριβς, μετέπειτα γνωστός για διάφορους «μυώδεις» ρόλους σε ταινίες του εμπορικού ιταλικού κινηματογράφου, όπως αυτός του «Ηρακλή» (1958), ποζάρει με το τρόπαιο του Mr. Universe στο Θέατρο «Σκάλα» του Λονδίνου, λίγο μετά το τέλος του διεθνους διαγωνισμού για το «ωραιότερο κορμί του κόσμου», το 1950. (AP Photo)


Φανατικοί θαυμαστές των «Σκαθαριών»  ορμούν κυριολεκτικά στο αυτοκίνητο που μεταφέρει το συγκρότημα στο ξενοδοχείο του, λίγη ώρα μετά την άφιξη του στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Μιλάνου, το 1965. Οι Τζον, Πολ, Τζορτζ και Ρίνγκο έδωσαν στο Μιλάνο δύο συναυλίες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους για το 1965. Μαζί με τις συναυλίες τους σε Γένοβα και Ρώμη, υπήρξαν οι μοναδικές εμφανίσεις της ιστορίας τους επί ιταλικού εδάφους. (AP Photo)

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ