Γραφείο ισολογισμών δημιουργεί η ΤτΕ

Γραφείο ισολογισμών δημιουργεί η ΤτΕ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεντρικό γραφείο ισολογισμών με πλήρη οικονομικά στοιχεία επιχειρήσεων που δεν δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό κλάδο δημιουργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία από τον προσεχή Νοέμβριο ξεκινάει τη συλλογή στοιχείων από όλες τις επιχειρήσεις και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2016.

Αυτό προβλέπεται σε Πράξη του διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, που αποσκοπεί, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη στατιστική πληροφόρηση για την υποστήριξη των πράξεων της νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος, με γνώμονα τη διατήρηση της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Υπόχρεες είναι όλες οι ανώνυμες εταιρείες (εισηγμένες ή μη), οι ΕΠΕ, οι Ε.Ε., αλλά και οι ΙΚΕ, οι οποίες θα πρέπει να «ρεπορτάρουν» στην κεντρική τράπεζα, με συγκεκριμένο μάλιστα τρόπο μέσω ειδικής φόρμας, πλήθος πληροφοριών που έχουν να κάνουν με την επιχειρηματική και οικονομική τους δραστηριότητα, τη ρευστότητα, τις επενδύσεις, τις φορολογικές τους υποχρεώσεις κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή