Ενσταση στον Δήμο Αιγάλεω για 54 ψήφους

Ενσταση στον Δήμο Αιγάλεω για 54 ψήφους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να υποβάλει ένσταση στο Πρωτοδικείο, σε σχέση με το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, η παράταξη του Δημήτρη Μπίρμπα «Ανάπλαση Αιγάλεω» μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων χθες το απόγευμα. Αυτό τόνισε μιλώντας στην «Κ» ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος βρέθηκε στη δεύτερη θέση για ελάχιστες ψήφους τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή, με αποτέλεσμα να μην επανεκλεγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία έχουν διαπιστωθεί διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, αλλά η παράταξη του κ. Μπίρμπα που έχασε τις εκλογές δεν έχει καταλήξει αν θα υποβάλει ένσταση εφόσον δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί τα «ευρήματα» ως προς την επίδρασή τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. «Σε κάθε περίπτωση εμείς θέλαμε να δούμε το εκλογικό υλικό, όπως ήταν φυσικό, λόγω της ελάχιστης διαφοράς», τονίζει ο σημερινός δήμαρχος.

Η εκλογική αναμέτρηση στο Αιγάλεω κρίθηκε κυριολεκτικά στην ψήφο, αφού ο προερχόμενος από τη Ν.Δ. Γιάννης Γκίκας με την παράταξη «Συμμαχία για το Αιγάλεω» κέρδισε τον δήμο από τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Μπίρμπα, ο οποίος στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά μόλις 54 ψήφων στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Ο Γιάννης Γκίκας επικράτησε τελικά με 50,11%, λαμβάνοντας 11.921 ψήφους, έναντι 49,89% και 11.867 ψήφους που έλαβε ο κ. Μπίρμπας. Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας είχε κερδίσει και στον πρώτο γύρο με ελάχιστη διαφορά, μόλις 47 ψήφων, από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο κ. Γκίκας την πρώτη Κυριακή έλαβε ποσοστό 26,03% και 8.509 ψήφους και ο κ. Μπίρμπας ποσοστό 25,89% και 8.462 ψήφους. Την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Λάμπρος Σκλαβούνος, υποψήφιος υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ, έλαβε επίσης ποσοστό 24,83% και 8.115 ψήφους. Ετσι στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του κ. Γκίκα έχει 11 έδρες, και από 10 έδρες έχουν οι παρατάξεις των δύο υποψηφίων που τελικά δεν εξελέγησαν.

Η παράταξη «Ανάπλαση Αιγάλεω», λόγω της μικρής διαφοράς ψήφων, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο των Πρωτοδικών να δει το εκλογικό υλικό και να γίνει νέα καταμέτρηση, αρχικά όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Μετά όμως την αναφορά στον Αρειο Πάγο πραγματοποιήθηκε η επανακαταμέτρηση των ψήφων για τα 132 εκλογικά τμήματα του Δήμου Αιγάλεω, με παρόντες αντιπροσώπους και από τα δύο κόμματα και δικαστικούς, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί χθες το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή