Συνελήφθη ο 27χρονος αγρότης στην Κρήτη για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας

Συνελήφθη ο 27χρονος αγρότης στην Κρήτη για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη 27χρονου αγρότη που διέμενε στην περιοχή του Μάλεμε προχώρησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικές αρχές των Χανίων για την ανθρωποκτονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ήτον, η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της μέσα σε σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Ο 27χρονος πατέρας δύο παιδιών, προσήχθη το μεσημέρι στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και σύμφωνα με πληροφορίες μιλώντας στους αστυνομικούς ομολόγησε την πράξη του. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 27χρονο μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών στην προσπάθεια των αρχών για άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης.

Επισήμως μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο Τρίτη.

Η 60χρονη βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου.

Οι αρχές έκαναν λόγο για «καθαρή εγκληματική ενέργεια», ενώ η εξέταση που έγινε από τους ιατροδικαστές Κρήτης στο Ρέθυμνο Στ. Μπελιβάνη και Αντ. Παπαδομανωλάκη έδειξε ότι της «έφραξαν» στόμα και μύτη.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές είχαν προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές ατόμων, ενώ παράλληλα, εξετάζεται αν φέρουν ίχνη τραύματος, γρατζουνιές ή μώλωπες, ενώ ελέγχονται τα αυτοκίνητα και τα κινητά των προσαχθέντων, ώστε να έχουν μια εικόνα για το γεωγραφικό στίγμα τους την ημέρα της εξαφάνισης και φυσικά ερωτώνται για τις κινήσεις τους την ημέρα της εξαφάνισης της άτυχης γυναίκας.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε ελέγχους όλων των τηλεφωνημάτων που έγιναν από την περιοχή της Ορθόδοξης Ακαδημίας και σε ακτίνα 10 χλμ. για στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή