Απέκτησε τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ο Ολυμπιακός

Απέκτησε τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ο Ολυμπιακός

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Λιθουανού πάουερ φόργουορντ Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Τα δύο τελευταία χρόνια, ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε στην Αρμάνι Μιλάνου (μ.ό. 8,5 πόντοι, 3,3 ριμπ. σε 17 λεπτά συμμετοχής), επιστρέφοντας στην Ευρώπη έπειτα από μία σεζόν στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς. Ο Κουζμίνσκας είχε ακόμα μία αξιόλογη πρόταση από ομάδα της Ευρωλίγκας, αλλά τελικά υπέγραψε διετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» χθες δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της έναρξης μονοετούς συνεργασίας με τον Αμερικανό Ρίον Μπράουν, που έπαιξε την περασμένη σεζόν στον Προμηθέα Πάτρας και προστέθηκε στη λίστα των νεοαποκτηθέντων Γουάιλι, Μπέντιλ, Ράις και Φριντέτ, και με την παραμονή του Ντεσόν Τόμας ολοκληρώθηκε η εξάδα των ξένων παικτών, ενώ είναι πιθανή και η μεταγραφή έβδομου αλλοδαπού παίκτη.

• Aπό το Ολυμπιακό Στάδιο, στις 3 Οκτωβρίου, με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα του προπονητή Μίλαν Τόμιτς και του Στράτου Περπέρογλου θα αρχίσει την πορεία του ο Παναθηναϊκός στην επόμενη Ευρωλίγκα, ενώ μία ημέρα αργότερα ο Ολυμπιακός θα παίξει στην έδρα της… πρωτάρας Βιλερμπάν. Η κλήρωση της διοργάνωσης, που θα έχει 34 αγωνιστικές, έφερε στην πρεμιέρα δύο σπουδαία ντέρμπι, Ρεάλ – Φενέρμπαχτσε και Αναντόλου Εφές – Μπαρτσελόνα. Στον πρώτο γύρο, το ντέρμπι ΠΑΟ – Ολυμπιακός θα γίνει στο ΟΑΚΑ (6 Δεκεμβρίου, 12η αγ.), ενώ αυτό του δεύτερου γύρου, στο ΣΕΦ (3/3/2020, 27η αγ.).

• Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις Σλοβενία, Κροατία και Ρωσία, συμπεριλήφθηκε η Εθνική Ανδρών, ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών (8 όμιλοι των 4 ομάδων) του Ευρωμπάσκετ 2021. Η Εθνική Γυναικών τοποθετήθηκε, επίσης, στο δεύτερο γκρουπ για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, μαζί με το Μαυροβούνιο, τη Λευκορωσία, την Τουρκία, την Τσεχία, την Ουκρανία, τη Βοσνία, τη Σλοβακία και την Κροατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή