Ο ΔΗΚΤΗΣ (20/07/19)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύσημα ΣΒΕ και ΣΕΒΕ για την επιλογή Σχοινά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χάρηκαν με την επιλογή του κ. Μαργαρίτη Σχοινά ως νέου επιτρόπου που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, δύο επιχειρηματικοί σύνδεσμοι ήταν αυτοί που εξέφρασαν περισσότερο από όλους την ικανοποίησή τους. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) με ανακοίνωσή του, που φέρει τον τίτλο «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», υποστηρίζει ότι «ο κ. Σχοινάς υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια με σθένος, γνώση και ευπρέπεια την Ευρωπαϊκή Ενωση» και προσθέτει ότι «η προσωπική του συνεισφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και ειδικότερα οι προσπάθειές του για την παραμονή της χώρας μας στη Ζώνη του Ευρώ, αποτελούν απτές αποδείξεις της αφοσίωσής του στην ευρωπαϊκή ιδέα». Ενας άλλος σύνδεσμος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), εξέδωσε ανακοίνωση η οποία φέρει τον τίτλο «Δεν μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή Ελληνα Ευρωπαίου για τη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. από τον Μαργαρίτη Σχοινά».

Στον Χρ. Σταϊκούρα ο Φινλανδός πρέσβης

Mέσα στον πυρετό της προετοιμασίας των προγραμματικών δηλώσεων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε χθες και την πρώτη του συνάντηση με πρέσβη. Οχι τυχαία, ήταν ο πρέσβης της Φινλανδίας, Juha Markus Pyykko, καθώς η Φινλανδία έχει αναλάβει αυτό το εξάμηνο την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις προκλήσεις της φινλανδικής προεδρίας στο πεδίο της οικονομίας, όπως είναι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης με τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων.

Μειώνει το προσωπικό στη Ρουμανία ο ΟΤΕ

Σε μείωση του προσωπικού κατά περίπου 700 θέσεις εργασίας προχωράει ο ΟΤΕ στη Ρουμανία. Ο όμιλος απασχολεί 5.800 εργαζομένους στη Ρουμανία και η μείωση στόχο έχει να καταστήσει την εταιρεία πιο αποτελεσματική. Οι μειώσεις περιλαμβάνουν 438 αποχωρήσεις, που θα γίνουν κυρίως στην εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Τelekom Romania (πρώην Romtelecom), ενώ άλλες 254 θέσεις εργασίας αφορούν την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Telekom Romania Μobile. Και οι δύο εταιρείες είναι ζημιογόνες, ενώ ο ΟΤΕ προετοιμάζεται να τις πουλήσει.

Αγονος πλειστηριασμός για 20 καταστήματα

Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες των πιστωτριών τραπεζών να πωλήσουν ιδιοκτησίες που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους στο εμπορικό κέντρο Avenue στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι. Εντός της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη φορά από τις αρχές του έτους ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για συνολικά 20 ακίνητα (καταστήματα και θέσεις στάθμευσης), με τιμή εκκίνησης της τάξεως των 9,4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως και την πρώτη φορά, έτσι και οι νέοι πλειστηριασμοί δεν συγκέντρωσαν αγοραστικό ενδιαφέρον. Τα ακίνητα έχουν περιέλθει στις τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank) έπειτα από ρύθμιση μη εξυπηρετούμενων οφειλών, στην οποία προχώρησαν σε συνεργασία με την ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου «Τρόπαια Συμμετοχική» (πρώην Σάνυο).

Βγήκε η άδεια για τον αγωγό IGB

Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση του ελληνικού τμήματος του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου, που σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ. Συγκεκριμένα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε την Πέμπτη στην εταιρεία ICGB AD που υλοποιεί το έργο, άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ). Η άδεια αφορά το ελληνικό τμήμα του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) και η διάρκειά της είναι 50 έτη. Με τη χορήγηση της άδειας ΑΣΦΑ, η ICGB κατέχει όλες τις απαραίτητες άδειες για την έναρξη των εργασιών κατασκευής αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας, που αναμένεται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα. Οπως αναφέρει η απόφαση, ο IGB θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου Τrans Αdriatic Pipeline (TAP) καθώς και με το σύστημα μεταφοράς της Βουλγαρίας και θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή