Διαλέξτε: πληρώνετε με τιμολόγιο ή όχι;

Διαλέξτε: πληρώνετε με τιμολόγιο ή όχι;

Κύριε διευθυντά

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας σας, αναγράφεται από τον εκλεκτό συνεργάτη σας κ. Ηλία Μπέλλο, επί λέξει, ότι ο «τουρισμός έδωσε το 1/4 του ΑΕΠ» για το 2018.

Μήπως θα ήταν εφικτό να πληροφορηθούμε επιπρόσθετα οι αναγνώστες σας, αν αληθεύει (που αληθεύει) ότι σε πολλά τουριστικά ξενοδοχεία μας, οι πάντες, ξένοι αλλά και συμπατριώτες, όταν η πρόταση αποπληρωμής μας είναι «Θέλετε για 7 ημέρες 1.000 ευρώ με τιμολόγιο ή 900 ευρώ χωρίς», τι προτιμούμε οι πάντες, και έτσι μήπως θα συμβάλαμε τουριστικά όχι στο 1/4 αλλά στο… 1/3 του ΑΕΠ μας! Αν πληρώναμε «έντιμο» τιμολόγιο, όχι με το 24% ΦΠΑ της εξουσίας, ούτε με το 14% των προηγηθεισών, αλλά με 10% ΦΠΑ, όπως ισχύει στην Κύπρο μας αλλά και στην… Κούβα;

Βασ. Σωτηροπουλος, Γεωτεχνικός μηχανικός, Κηφισιά

Διαλέξτε: πληρώνετε με τιμολόγιο ή όχι;-1

Αφόρητα οξυδερκής με το ανηλεές φραγγέλιο του ξεμπροστιάσματος πάντα ενεργό και με πένα βουκέντρα, ο Ζαν Μπατίστ Ποκελέν (1622-1673), βασιλιάς- ήλιος της κωμωδιογραφίας, απολάμβανε να τον μισούν φιλάργυροι, μισάνθρωποι, κατά φαντασίαν ασθενείς, κατά συνθήκην ευγενείς, ψευτοδιανοούμενοι, κόλακες, Ταρτούφοι. Ωστόσο, έχαιρε επί μακρόν της στήριξης του Λουδοβίκου ΙΔ΄, ενώ είχε και φίλους. Πέθανε με καταρρακωμένη υγεία όχι επί σκηνής, όπως έχει εξιδανικευθεί η αυλαία του, αλλά σπίτι του μετά την παράσταση, σε ηλικία 51 ετών, έχοντας ζήσει χρόνια μεστά. Στη φωτογραφία, υποψιασμένοι περαστικοί σε έκθεση ζωγραφικής παρατηρούν πίνακα-πορτρέτο του Μολιέρου· ούτε εκεί απαλλάσσει το κοινό από το μειδίαμά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή