Βρετανία: Πτώση της στερλίνας εν αναμονή της ανάδειξης του νέου πρωθυπουργού

Βρετανία: Πτώση της στερλίνας εν αναμονή της ανάδειξης του νέου πρωθυπουργού

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτώση σχεδόν μισό τοις εκατό σημείωσε σήμερα η στερλίνα εν αναμονή του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για τη νέα ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Η αδυναμία της λίρας έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη γενικότερη ηρεμία στη διαπραγμάτευση των νομισμάτων ανεπτυγμένων αγορών και αποτελεί ένδειξη για αυξανόμενη νευρικότητα μεταξύ των επενδυτών για την πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός ο ευρωσκεπτικιστής, πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Συντηρητικών, που αναμένεται να αντικαταστήσει την Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία της χώρας, ολοκληρώνεται σήμερα και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο.

Η λίρα κατέγραψε νωρίτερα πτώση 0,3% στο 1,2467 δολάριο, όχι μακριά από το χαμηλό 27 μηνών που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα, έχοντας υποχωρήσει κατά 1,8% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του μήνα. Έναντι του ευρώ, υποχώρησε επίσης στις 89,98 πένες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή