Βρετανία: Εξι ετών έγινε ο πρίγκιπας Γεώργιος

Βρετανία: Εξι ετών έγινε ο πρίγκιπας Γεώργιος

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έκτα του γενέθλια γιόρτασε χθες ο πρίγκιπας Γεώργιος, δισέγγονος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, και με αυτή την ευκαιρία οι περήφανοι γονείς του, δούκες του Κέμπριτζ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, έδωσαν στη δημοσιότητα τρεις φωτογραφίες του στις οποίες απεικονίζεται χαμογελαστός και ευτυχισμένος, αλλά και κουτσοδόντης, καθώς όπως φαίνεται του λείπει ένα δόντι. Σύμφωνα με τα ανάκτορα του Κένσιγκτον, πίσω από τον φωτογραφικό φακό βρισκόταν η μητέρα του μικρού εορτάζοντος, Κέιτ, που εξελίσσεται σε ιδιαίτερα επιδέξια φωτογράφο.

Ο μικρός πρίγκιπας, στις δύο φωτογραφίες, φοράει μια μπλούζα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας και χαμογελάει στον καταπράσινο κήπο του σπιτιού του, στα ανάκτορα του Κένσιγκτον. Η τρίτη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απαθανατίζει τον πρίγκιπα Γεώργιο κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών, με ένα πράσινο μπλουζάκι πόλο και σορτσάκι με λευκές και μπλε ρίγες.

Ο πρίγκιπας Γεώργιος, Αλέξανδρος, Λουδοβίκος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo στο νοσοκομείο St Mary’s του Λονδίνου, στις 22 Ιουλίου του 2013. Εκανε την πρώτη του εμφάνιση στα παγκόσμια ΜΜΕ μία μόλις ημέρα αργότερα, στα σκαλοπάτια του μαιευτηρίου, όταν οι δούκες του Κέμπριτζ τον παρουσίασαν κρατώντας τον στην αγκαλιά.

Εκτοτε οι εμφανίσεις του είναι πολλές και πάντα βρίσκεται στο στόχαστρο των φωτογράφων. Φέτος εμφανίστηκε στο μπαλκόνι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ την ημέρα των γενεθλίων της προγιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, αλλά και στον κήπο που σχεδίασε η μητέρα του, στην έκθεση λουλουδιών του Τσέλσι.

Ο πρίγκιπας Γεώργιος φέρεται να αγαπά τον αθλητισμό, όπως και ο πατέρας του, και στις αρχές του μήνα έκανε μάθημα τένις με δάσκαλο τον Ελβετό πρωταθλητή Ρότζερ Φέντερερ, στο σπίτι των παππούδων του, από την πλευρά της μητέρας του, στο Μπάκλμπερι του Μπέρκσαϊρ. Ο αστέρας του τένις δήλωσε μετά ότι ο μικρός πρίγκιπας είναι «χαριτωμένος» καθώς και ότι διαθέτει «καλή τεχνική».

Ο πρίγκιπας Γεώργιος ολοκλήρωσε την πρώτη τάξη του ιδιωτικού σχολείου Τόμας Μπάτερσι και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει τη δευτέρα τάξη.

Ο μικρός πρίγκιπας θα διαδεχθεί στον βρετανικό θρόνο τον πατέρα του Ουίλιαμ και τον παππού του Κάρολο. Εχει δύο αδέλφια, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λουδοβίκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή