Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σειρά Portofino ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς της IWC από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το 1984. Λέγεται ότι ο τότε επικεφαλής ωρολογοποιός Kurt Klaus και ο επικεφαλής σχεδιαστής Hanno Burtscher, ενώ έπιναν ένα ποτήρι κρασί, σχεδίασαν σε ένα χαρτί το λιτό και κομψό αυτό ρολόι, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τα κλασικά, στρογγυλά ρολόγια που κυριαρχούσαν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Η σειρά πήρε το όνομα της από το ειδυλλιακό Ιταλικό θέρετρο που συγκέντρωνε και εξακολουθεί να συγκεντρώνει το διεθνές jet-set, και διακρίνεται από ένα πνεύμα χαλαρής πολυτέλειας.

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-1

Σχεδιασμένα για άντρες και για γυναίκες, για να φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ, τα ρολόγια Portofino διακρίνονται για τη διακριτική τους κομψότητα, το σοφιστικέ ύφος και το μινιμαλιστικό τους καντράν. Το 2019 η IWC Schaffhausen ανανεώνει την κλασική σειρά Portofino, εμπλουτίζοντας τη γυναικεία συλλογή με πέντε μοντέλα σε μικρότερο μέγεθος 34 mm τα οποία είναι εφοδιασμένα με ένα καινοτόμο σύστημα αλλαγής του μπρασελέ, κα την ανδρική συλλογή με έξι νέα μοντέλα.

IWC Portofino 34 mm

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-2

Τα πέντε νέα γυναικεία Portofino του 2019 είναι από τα μικρότερα που έχει κατασκευάσει η IWC. Με διάμετρο μόλις 34 mm, θυμίζουν την πρώτη συλλογή που περιλάμβανε παρόμοιου μεγέθους ρολόγια για λεπτούς καρπούς, και διατίθενται με κάσες είτε από χρυσό 5Ν 18Κ είτε από ανοξείδωτο ατσάλι, με καντράν επάργυρο ή σε μπλε ή πράσινο χρώμα. Όλα τα μοντέλα είναι διακοσμημένα με διαμάντια στην κάσα ή στο καντράν.

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-3

Το ιδιοφυές σύστημα εύκολης αλλαγής λουριού/μπρασελέ δίνει τη δυνατότητα στην κάτοχό του να αλλάζει το ρολόι ανάλογα με την εμφάνιση της.

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-4

Χρησιμοποιώντας το μικρό εργαλείο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, μπορεί να επιλέξει ένα από τα 12 χειροποίητα λουράκια του φημισμένου Ιταλικού οίκου δερμάτινων ειδών Santoni. Τα λουράκια διατίθενται σε μια γκάμα έντονων χρωματισμών, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Milanese μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-5

Για την καμπάνια της νέας σειράς Portofino 34 mm η IWC Schaffhausen συνεργάστηκε με τις νέες πρέσβειρες της μάρκας, το μοντέλο Josephine Skriver και την ηθοποιό Ning Chang. Η φωτογράφιση έγινε –πού αλλού;– στο ειδυλλιακό Ιταλικό χωριό που ενέπνευσε το όνομα της συλλογής.

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-6

 

IWC Portofino Automatic Moon Phase

Αλλά και η ανδρική σειρά Portofino ανανεώθηκε φέτος, με την προσθήκη έξι νέων μοντέλων. Ένα από τα ωραιότερα είναι το Portofino Automatic Moon Phase, το οποίο είναι το πρώτο που συνδυάζει κάσα με διάμετρο 40 mm και μηχανισμό για την ένδειξη της φάσης της σελήνης. Έτσι, πέρα των μοντέλων με διαμέτρους 37 mm και 45 mm που υπήρχαν μέχρι σήμερα, το νέο αυτό μοντέλο θα διατίθεται σε δύο επιλογές κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι:  η μία με επάργυρο καντράν, επίχρυσους δείκτες και απλίκες και λουράκι από καφέ δέρμα αλιγάτορα της Santoni…

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-7

 …και η δεύτερη με μπλε καντράν, επιροδιωμένους δείκτες και ενδείξεις των ωρών και λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα της Santoni.

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-8

 

IWC Portofino Chronograph και Portofino Automatic

Η συλλογή του 2019, επίσης, περιλαμβάνει τις νέες εκδόσεις των Portofino Chronograph και Portofino Automatic, όλα με πανέμορφα μπλε καντράν.

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-9
H ατσάλινη εκδοχή του IWC Portofino Chronograph
Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-10
To IWC Portofino Chronograph από χρυσό 5Ν 18Κ με σκαλιστό καπάκι που απεικονίζει το γραφικό Ιταλικό χωριουδάκι.

 

Και τα δύο μοντέλα θα διατίθενται σε εκδόσεις από 5Ν χρυσό 18-καρατίων ή από ανοξείδωτο ατσάλι, με χρυσές απλικέ ενδείξεις των ωρών απλίκες, επίχρυσους δείκτες και λουράκια από μαύρο δέρμα αλιγάτορα της Santoni.

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-11
H ατσάλινη εκδοχή του νέου IWC Portofino Automatic

 

Η κλασική συλλογή Portofino της IWC ανανεώθηκε-12
Η έκδοση από χρυσό 5Ν 18Κ του IWC Portofino Automatic.

 

Τα καινούργια αντρικά μοντέλα διατίθενται πλέον παγκοσμίως. Τα γυναικεία διατίθενται προς το παρόν από τις μπουτίκ της IWC και τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές στην Κίνα και το Χονγκ-Κονγκ, και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Richemont Hellas (τηλ.: 210-6471310) 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή