Ικαρία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 34χρονης Νάταλι

Ικαρία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 34χρονης Νάταλι

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για εντοπισμό της 34χρονης Αγγλοκύπριας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Ικαρία με τον Κύπριο σύντροφό της.

Η 34χρονη μίλησε για τελευταία φορά μαζί του το πρωί της Δευτέρας, τον ενημέρωσε πως είχε πάει για τρέξιμο, όμως στην συνέχεια δεν έδωσε σήμα ζωής, ούτε απάντησε σε μετέπειτα κλήσεις.

Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της. Πέραν από την Πυροσβεστική, το Λιμενικό και τις αστυνομικές δυνάμεις, στην επιχείρηση εντοπισμού της συνδράμουν ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., drones αλλά και εθελοντές.

Οι έρευνες εκτείνονται από την περιοχή Κεραμέ Ικαρίας έως το Ακρωτήριο Δράκανο, μια απόσταση περίπου 10 χλμ. Πρόκειται για σχετικά εύκολη περιοχή, χωρίς δύσβατα σημεία.

Ικαρία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 34χρονης Νάταλι-1

Φωτογραφία: ikariaki.gr

Βρέθηκαν κηλίδες αίματος στο κρεβάτι του δωματίου της

Στο δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι οι εγκληματολόγοι εντόπισαν κηλίδες αίματος στο κρεβάτι. Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν οι κηλίδες προκλήθηκαν φυσικά, παραδείγματος χάρη λόγω απλής ρινορραγίας, ή ήταν αποτέλεσμα βίαιου χτυπήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει εξέταση DNA στα ευρήματα και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τρίτη το βράδυ. Παράλληλα έχει ζητηθεί και άρση τηλεφωνικού απορρήτου του συντρόφου της 34χρονης αστροφυσικού, ώστε να εξακριβωθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης της.

Το κατάλυμα στο οποίο διέμεναν παραμένει κλειστό, το δωμάτιο έχει σφραγιστεί από τις αστυνομικές αρχές της Ικαρίας και ο 38χρονος φιλοξενείται στην περιοχή.

Ικαρία: Μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 34χρονης Νάταλι-2

Πώς περιγράφουν την 34χρονη οι φίλες της

Ως έναν πολύ θετικό, αθλητικό και δραστήριο άνθρωπο περιγράφουν τη Νάταλι Κρίστοφερ, άτομα του περιβάλλοντός της. Οπως ανέφερε στο 24news φίλη της, η 34χρονη έχει πάθος με όλα τα αθλήματα, όπως το τρέξιμο, την αναρρίχηση, την καλαθόσφαιρα και την ποδηλασία και είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

«Είναι ένα άτομο που έβγαινε συχνά για να αθληθεί μόνη της, καθώς δεν φοβόταν, ούτε σκεφτόταν τους κινδύνους που ενδεχομένως να συναντούσε», αναφέρει.

Η 34χρονη έχει ως επάγγελμα την Αστροφυσική, ενώ μέσω αυτής έχει κάνει προσπάθειες για να φέρει κοντά τις δύο πλευρές, την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή κοινότητα στην Κύπρο.

Το θρίλερ της εξαφάνισης

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η 34χρονη, μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου.

Διέμειναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ, ενώ στις 17:00 η ώρα χθες ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Τη Δευτέρα στις 10 το πρωί, σύμφωνα με την κατάθεση του συντρόφου της, ο 38χρονος ξύπνησε και δεν την βρήκε στο δωμάτιο. Επικοινώνησε μαζί της και του είπε ότι πήγε για τρέξιμο.

Στις επόμενες κλήσεις του ωστόσο η γυναίκα δεν απαντούσε. Στις 12:40, ανήσυχος, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή της.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες από γη και αέρος, στις οποίες χθες το απόγευμα συμμετείχαν τουλάχιστον δύο ελικόπτερα.

Το κινητό της γυναίκας εξέπεμψε τελευταία φορά από την ίδια περιοχή. Ωστόσο, ενώ αρχικά καλούσε, έπειτα η συσκευή έκλεισε.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν μέσω της Πρεσβείας στην Αθήνα οι κυπριακές αρχές. Η υπόθεση παρακολουθείται και είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί. 

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή