«Ο αντικαπνιστικός νόμος αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί»

«Ο αντικαπνιστικός νόμος αυτή τη φορά θα εφαρμοστεί»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ώστε η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου «να γίνει πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας, αμοιβαιότητας και σεβασμού των πολιτών» και όχι πεδίο αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων, ζήτησε ο επικεφαλής της επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης. Ο κ. Μπεχράκης, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτή τη φορά η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα επιτύχει, καθώς αφενός έχει τεθεί ψηλά στην ατζέντα της σημερινής κυβέρνησης, αφετέρου έχει την αποδοχή όλων. «Εχουμε φτάσει σήμερα να έχουν μειωθεί οι καπνιστές, να έχουμε μία μεταστροφή των απόψεων του κοινού για το κάπνισμα, τα παιδιά να αποστρέφονται το κάπνισμα και να είμαστε μπροστά στην τελική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου», ανέφερε ο κ. Μπεχράκης και πρόσθεσε ότι μόνος του ο Ελληνας έχει συμμορφωθεί με την απαγόρευση του καπνίσματος σε πολλούς δημόσιους χώρους. «Εκκρεμούν δύο κλάδοι: ο ένας είναι τα κλειστά γραφεία του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», σημείωσε και πρόσθεσε «εκεί νομίζω ότι με το πνεύμα και το κλίμα που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε θα πετύχει η εφαρμογή του νόμου και θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι, μία Ελλάδα που θα είναι πράγματι μία σωστή κοινωνία ενός ευρωπαϊκού κράτους του 21ου αιώνα».

Ο καθηγητής, έχοντας και την ιδιότητα του επικεφαλής της επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος, σημείωσε ότι ήδη αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διεργασίες στο υπουργείο Υγείας για τον συντονισμό των προσπαθειών όσον αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, και σύντομα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις. Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για τη συμβολή του στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση των παιδιών για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, και σημείωσε ότι χωρίς τη δική του βοήθεια, του Ιδρύματος Behrakis της Βοστώνης, του Αμερικανικού Κολλεγίου και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας η Ελλάδα θα ήταν πολύ πίσω στον συγκεκριμένο τομέα. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι φορείς υλοποιούν την πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE την οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος εστίασε στο έργο του κ. Μπεχράκη ως προς την ενημέρωση των παιδιών για το κάπνισμα, σημειώνοντας ότι μόνο λόγω αυτού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιτυχημένη η αντικαπνιστική νομοθεσία. Η πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις επιπτώσεις του καπνίσματος και έχει βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεγονός που σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι αυτό «δείχνει ότι εμείς, οι Ελληνες μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και σε άλλους σε ένα τόσο μεγάλο θέμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή