Ο Όζι Όσμπορν είναι γενετικά μεταλλαγμένος σύμφωνα με τους επιστήμονες

Ο Όζι Όσμπορν είναι γενετικά μεταλλαγμένος σύμφωνα με τους επιστήμονες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2010, όταν οι επιστήμονες της Knome Inc. έψαχναν να μελετήσουν το DNA ενός σημαντικού ανθρώπου, δεν αναζήτησαν το γονίδιο του Στιβ Τζομπς ούτε καν αυτό της Μπιγιονσέ. Αντ' αυτών η εταιρεία του ανθρώπινου γονιδιώματος Cambridge, Mass., πήρε δείγμα από τον Όζι Όσμπορν. Ήθελαν να μάθουν ποια γονίδια κρατούν ζωντανό τον ροκ σταρ παρά τις καταχρήσεις σκληρών ναρκωτικών και αλκοόλ για δεκαετίες.

Τα ευρήματά τους δεν τους απογοήτευσαν. Ανακάλυψαν μια μετάλλαξη που δεν είχαν δει ποτέ και η οποία μπορεί να εξηγήσει την ικανότητα που έχει ο Όζι να καταναλώνει αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες και αρκετές γενετικές παραλλαγές που τον προδιαθέτουν σε εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά και το οινόπνευμα.

«Ο Όζι είναι πράγματι γενετικά μεταλλαγμένος» γράφει ο Μπιλ Σάλιβαν, καθηγητής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε αυτόν το μήνα και στο οποίο εξετάζει τους εκπληκτικούς τρόπους με τους οποίους διαμορφώνουμε το DNA των ανθρώπων και τους βιολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν δραματικά τον τρόπο έκφρασης των γονιδίων.

Σύμφωνα με τον ερευνητή υπάρχουν πολλές παραλλαγές γονιδίων για τους ανθρώπους που τους αρέσουν τα γλυκά, για την απόλαυση του καφέ, αλλά και τα βασικά συναισθήματα, την σεξουαλική έλξη ακόμα και για τις πολιτικές προτιμήσεις.

«Μετά από όλα αυτά τα χρόνια σκέψης έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν έχουμε δική μας βούληση», γράφει ο Σάλιβαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή