Πρώτο βήμα για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις

Πρώτο βήμα για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου σε 18 πόλεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκκίνηση των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις, στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Οι πρώτοι διαγωνισμοί αφορούν την προμήθεια σταθμών διανομής, σταθμών μέτρησης και ρύθμισης για την τροφοδότηση μεγάλων καταναλωτών, «έξυπνων» μετρητών κ.ά.

Η ΔΕΔΑ πραγματοποίησε τον Νοέμβριο του 2018 διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για τη λήψη προσφορών ανά υλικό και για σχολιασμό των απαιτούμενων χρόνων παράδοσης. Στη συνέχεια, προχώρησε στην οριστικοποίηση του προϋπολογισμού των έργων, καθώς και στη σύνταξη των συμβατικών τευχών δημοπράτησης.

Το έργο της ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας έχει συνολικό προϋπολογισμό ύψους 140 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ. Σε ορίζοντα πενταετίας (έως το 2023) θα κατασκευαστούν 1.150 χιλιόμετρα δικτύου και θα γίνουν περί τις 30.800 δωρεάν συνδέσεις σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς), στις εξής 18 πόλεις:

• Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ορεστιάδα (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης).

• Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

• Αμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λαμία, Λιβαδειά και Χαλκίδα (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

Σημειώνεται ότι η ΔΕΔΑ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο διανομής φυσικού αερίου που δημοπρατεί με το νέο θεσμικό πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι διαγωνισμοί αναρτώνται στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Ανακοινώσεις για τους διαγωνισμούς θα γίνονται και στο website της εταιρείας (deda.gr), καθώς και μέσω των σχετικών επιμελητηρίων. Θα ακολουθήσουν οι δημοπρατήσεις των υπηρεσιών, δηλαδή οι διαγωνισμοί διοίκησης και επίβλεψης έργου και επιθεώρησης τρίτου μέρους και στη συνέχεια οι δημοπρατήσεις του κατασκευαστικού έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή