Συνάντηση Μητσοτάκη – Ρούτε στη Χάγη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ρούτε στη Χάγη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Χάγη, με τη συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε σήμερα στις 14.15, ολοκληρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρώτο γύρο υψηλών ευρωπαϊκών επαφών του. Με την επίσκεψη στη Χάγη ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να ανοίξει το παιχνίδι των σχέσεων με την Ολλανδία, μια σημαντική χώρα της Ευρωζώνης, που ήταν παραδοσιακά καχύποπτη έναντι της Ελλάδας, αλλά και να ανοίξει τον κύκλο των συνομιλητών του με πολιτικούς πέρα από την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως ο Ολλανδός πρωθυπουργός. Πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Ρούτε, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αϊντχόβεν, σηματοδοτώντας την προτεραιότητα που δίνει στις νέες τεχνολογίες αλλά και στην επιδίωξη να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το ελληνικό ΥΠΕΞ σε συνεργασία με το ολλανδικό θα δημιουργήσουν μια «γέφυρα» για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, έτσι ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόριος Δημητριάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή