TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εμβληματικός χρονογράφος Carrera βρίσκεται σταθερά στην pole position του κόσμου των αγώνων ταχύτητας εδώ και 56 χρόνια. Πήρε το όνομά του από το Carrera Panamericana, το θρυλικό ράλι αυτοκινήτων που διαρκούσε μία εβδομάδα και που τη δεκαετία του 1950 πραγματοποιείτο στο Μεξικό. Το ράλι αναβίωσε το 1988, κάθε χρόνο συμμετέχουν σ’ αυτόν κλασικά αυτοκίνητα χρονολογίας προ του 1955 και η TAG HEUER είναι βασικός εταίρος και Επίσημος Χρονομέτρης. Ο πρώτος χρονογράφος Heuer Carrera σχεδιάστηκε το 1963 για επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και γνώρισε αμέσως επιτυχία χάρη στην επαναστατική σχεδίαση του καντράν του. Για πρώτη φορά o δακτύλιος που στερέωνε το καντράν επάνω στην κάσα έφερε την απαραίτητη κλίμακα των δευτερολέπτων, αφήνοντας χώρο και καθιστώντας το καντράν περισσότερο ευανάγνωστο. Το 1969 το Heuer Carrera κυκλοφόρησε στεγάζοντας τον περίφημο αυτόματο Calibre 11 με μικρο-ρότορα. Εκείνη την εποχή η Heuer ήταν μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ωρολογοποιίες που ήταν ικανές να σχεδιάσουν και να βγάλουν στην παραγωγή έναν τόσο καινοτόμο αυτόματο χρονογράφο. Η ελβετική μάρκα έγινε η πρώτη ωρολογοποιία που ανέλαβε χορηγός του πρωταθλήματος της Formula 1 ενώ πολλοί διάσημοι οδηγοί αγώνων επέλεγαν να φορούν στον καρπό τους τους χρονογράφους Heuer Carrera.

TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph-1
Με άψογο μινιμαλιστικό design, o πρωτότυπος χρονογράφος Heuer Carrera του 1963 μοιάζει σαν να δημιουργήθηκε σήμερα!

Η νέα γενιά μοντέλων TAG Heuer Carrera Heuer 02 είναι μία εξελιγμένη, απολύτως εναρμονισμένη με τον 21ο αιώνα εκδοχή των ιστορικών εκείνων χρονογράφων. Με avant-garde σχεδίαση και ξεκάθαρο το DNA της ελβετικής εταιρείας, διακρίνεται από μία στιβαρή, περίπλοκη κατασκευαστικά κάσα και μία επιβλητική στεφάνη η οποία φιλοξενεί χαραγμένη ταχυμετρική κλίμακα.

TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph-2
TAG Heuer Carrera Heuer 02 με ατσάλινη κάσα και ανοιχτό καφέ δερμάτινο λουράκι με εσωτερική επένδυση από καουτσούκ.

Ο κρυμμένος όμως άσος της νέας συλλογής είναι ο ολοκαίνουριος κινητήρας της, μέρη του οποίου είναι ορατά χάρη στο skeleton καντράν. Ο αυτόματος Heuer 02 calibre επαναφέρει την αρχική διάταξη των μετρητών του 1963 στις θέσεις 3-6-9 στο καντράν (σε αντίθεση με την προηγούμενη σειρά χρονογράφων που είχαν τον Calibre Heuer 01 και ήταν σε διάταξη 12, 9, 6).

TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph-3
TAG Heuer Carrera Heuer 02 με κάσα από ατσάλι και μαύρο PVD και λουράκι από καουτσούκ.

Τα λεπτά και οι ώρες του χρονογράφου εμφανίζονται σε ξεχωριστά υποκαντράν στο 3 και στο 9 αντίστοιχα ενώ στο 6 τρέχουν τα μικρά δευτερόλεπτα. Ανάμεσα στο 4 και το 5 έχει τοποθετηθεί το παράθυρο της ημερομηνίας.

TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph-4
Εντυπωσιακή είναι και η μπλε εκδοχή του TAG Heuer Carrera Heuer 02, συνδυασμένη με ατσάλινο μπρασελέ ή λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Ο Heuer 02 calibre σχεδιάστηκε και παράγεται αποκλειστικά in house από την TAG Heuer. Αποτελείται από 168 μέρη και διαθέτει column wheel και κάθετο συμπλέκτη, δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της υψηλής ωρολογοποιίας. Λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz και προσφέρει εξαιρετική ενεργειακή αυτονομία 80 ωρών με ένα και μόνο βαρέλι. Ο βιομηχανικός σχεδιασμός του είναι τέτοιος ώστε να διευκολύνεται η συναρμολόγηση και οι after-sales εργασίες συντήρησης.

TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph-5
Η πίσω όψη των TAG Heuer Carrera Heuer 02 είναι διαφανής αποκαλύπτοντας τον κορυφαίο μηχανισμό.

Τα TAG Heuer Carrera Heuer 02 κυκλοφορούν σε πολλές εκδοχές, όλες εξίσου συναρπαστικές, τόσο ως προς το μέγεθος της κάσας (στα 43 mm ή στα 45 mm)…

TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph-6
Τα ατσάλινα TAG Heuer Carrera Heuer 02  με διάμετρο 45 mm και 43 mm.

…όσο και ως προς το υλικό κατασκευής (ατσάλι, κεραμικό, ανθρακόνημα ή ροζ χρυσός).

TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph-7
All black δυναμική εμφάνιση από το TAG Heuer Carrera Heuer 02 με κάσα και μπρασελέ από στιλπνό μαύρο κεραμικό.

Στεγανά μέχρι 100 μέτρα, συνδυάζονται με διάφορα λουράκια και μπρασελέ από δέρμα, καουτσούκ, ατσάλι ή κεραμικό και ασφαλίζουν με αναδιπλούμενο κούμπωμα.

TAG HEUER Carrera Heuer 02 Chronograph-8
Πολυτελές και επιβλητικό, το ροζ χρυσό TAG Heuer Carrera Heuer 02 κυκλοφορεί με μαύρη ή ροζ χρυσή στεφάνη.

Ενδεικτικά, οι τιμές των μοντέλων TAG Heuer Carrera Heuer 02 ξεκινούν από 5.170 € για το ατσάλινο, 8.738 € για το ροζ χρυσό με την μαύρη στεφάνη και 11.788 € για το ροζ χρυσό με την ομοιόχρωμη στεφάνη.

Περισσότερες πληροφορίες για την TAG HEUER και τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή