Διαδικτυακός σάλος για τη βραβευμένη ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου – Τι απαντούν οι διοργανωτές

Διαδικτυακός σάλος για τη βραβευμένη ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου – Τι απαντούν οι διοργανωτές

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media σχετικά την Ελένη Αντωνιάδου, την ερευνήτρια στη NASA, η οποία τιμήθηκε πρόσφατα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος» και είχε τιμηθεί, επίσης, σε τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα βραβεία «2013 FDM Everywoman In Technology Awards», ενώ και η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών «Mattel» την επέλεξε για… Barbie, ώστε να τιμήσει τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα.

Ο λόγος για τον διαδικτυακό «εμφύλιο» είναι τα σχόλια ορισμένων χρηστών των social media σε ανάρτηση της υπουργού κ. Κεραμέως από την πρόσφατη βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου στα οποία ισχυρίζονται πως η Ελληνίδα επιστήμονας δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης της NASA.

Διαδικτυακός σάλος για τη βραβευμένη ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου – Τι απαντούν οι διοργανωτές-1

Στην ανάρτησή της η υπουργός εμφανίζεται σε φωτογραφία με την Ελένη Αντωνιάδου κατά την παραλαβή του βραβείου από την επιστήμονα σημειώνοντας: «Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι». Απονέμοντας στην Ελένη Αντωνιάδου, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία».

Με την Ελληνίδα επιστήμονα να απαντά: «Δική μου η τιμή, ειδικά από εσάς μια γυναίκα με λαμπρή καριέρα εκτός και εντός πολιτικής που ταυτόχρονα είναι και νέα μητέρα, πραγματικά αξιοθαύμαστη! Εύχομαι καλή αρχή και καλή δύναμη στο έργο σας».

Κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση της υπουργού και την απάντηση της κ. Αντωνιάδου άρχισε ο «πόλεμος» μεταξύ των σχολιαστών που ισχυρίζονταν πως η ίδια δεν συνεργάστηκε στη NASA και των υπολοίπων.

Μάλιστα τον ισχυρισμό αυτό για την κυρία Αντωνιάδου φαίνεται να υποστηρίζουν και διάφοροι καθηγητές και επιστήμονες, οι οποίοι επίσης σχολίασαν κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, παραθέτοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα, επικρίνοντας την Ελληνίδα επιστήμονα.

Η απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου

Η ίδια, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί, απάντησε και αυτή με τη σειρά της, μέσω social media, σε αυτές τις αιτιάσεις, αναρτώντας τον έπαινο που της απονεμήθηκε για τη συμμετοχή της στις Ακαδημίες της NASA, ενώ σημειώνει: «Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό.

Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές ημέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη.

Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες.

Εξάλλου, το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω».

Τι απαντούν οι διοργανωτές

Από τη διοργάνωση «Θαλής ο Μιλήσιος» διευκρινίζεται πως η κ υπουργός δεν είχε καμία ανάμιξη με το γεγονός της βράβευσης και την επιλογή του προσώπου. Κλήθηκε απλώς να παραδώσει το βραβείο.

«Τιμήσαμε την Ελένη Αντωνιάδου, με βάση το βιογραφικό της, ως μια νέα Ελληνίδα ερευνήτρια από τη Θεσσαλονίκη, που έχει διακριθεί στο εξωτερικό. Στο πρόσωπό της τιμήσαμε τους νέους Ελληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στον τομέα τους.

Είναι αυτονόητο ότι η επιλογή της κυρίας Αντωνιάδου, όπως και των άλλων βραβευθέντων, έγινε αποκλειστικά από τους διοργανωτές των βραβείων. Από την Υπουργό Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της, ζητήσαμε απλώς να απονείμει το βραβείο, όπως ακριβώς ζητήσαμε και από άλλους παρισταμένους Υπουργούς την απονομή άλλων αντίστοιχων βραβείων» σημειώνουν οι διοργανωτές των βραβείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή