Γάλλος διπλωμάτης: Ο χρόνος για να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit εξαντλείται

Γάλλος διπλωμάτης: Ο χρόνος για να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit εξαντλείται

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος για να επιτευχθεί μια συμφωνία για το Brexit εξαντλείται και θα είναι πολύ αργά για τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν σε μια συμφωνία στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στα μέσα Οκτωβρίου, όπως δήλωσε σήμερα διπλωματική πηγή από τα η Γαλλία.

Η προειδοποίηση της Γαλλίας έρχεται μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Φινλανδό πρωθυπουργό στο Παρίσι.

«Η ιδέα ήταν να ειπωθεί ότι ο χρόνος εξαντλείται και δεν θα διαπραγματευτούμε άμεσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε η πηγή.

Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Άντι Ρίνε δήλωσε πως ο ίδιος και ο Μακρόν συμφώνησαν σε μια προθεσμία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να παρουσιάσει στην Ευρώπη μια συγκεκριμένη πρόταση για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Η πηγή δήλωσε αυτό ήδη το μήνυμα που απεστάλη από τον Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή