Ποδόσφαιρο: «Κοκορομαχίες» στη σύσκεψη για το VAR

Ποδόσφαιρο: «Κοκορομαχίες» στη σύσκεψη για το VAR

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με θέμα την εφαρμογή του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. O πρόεδρος του Αρη, Θ. Καρυπίδης, έθεσε θέμα ορισμού του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Αρης ρωτώντας τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, «για ποιο λόγο δεν ορίστηκε ξένος ρέφερι» και «πώς γίνεται όλη η Θεσσαλονίκη να ήξερε από τη Δευτέρα πως θα οριστεί ο Σιδηρόπουλος». Ο πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε θέματα διαιτησίας.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κ. Καραπαπάς, είπε ότι η ομάδα του «θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα αν ο Περέιρα συνεχίσει τους επιλεκτικούς ορισμούς», προσθέτοντας ότι «για το VAR το ελληνικό Δημόσιο ξόδεψε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια ευρώ, όταν στη Ρωσία δαπανήθηκαν επτά εκατομμύρια και στο Ισραήλ δύο εκατομμύρια ευρώ», ενώ για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στον αγώνα ΠΑΟΚ – Αρης είπε: «Για ποιο λόγο ορίστηκε Ελληνας διαιτητής τώρα που ο ΠΑΟΚ ζορίζεται αγωνιστικά;». Ζήτησε δε την αντικατάσταση των Φούσεκ και Περέιρα.

«Εγινε το εξής απίστευτο. Ενώ την Κυριακή έχει το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ασχολήθηκε περισσότερο με το ΠΑΟΚ – Αρης, παρά με το δικό τους παιχνίδι. Εστίασε στον διαιτητή και πήρε τις κατάλληλες απαντήσεις, νομίζω, από τον κ. Περέιρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Δ. Παπαδόπουλος.

Ο Πανιώνιος πρότεινε να επιστρέψει η κλήρωση ως τρόπος επιλογής των διαιτητών. H ΝΟVA ζήτησε να απεμπλακεί από τα πλάνα που παίρνει ο VAR και πρότεινε ξεχωριστή παραγωγή των πλάνων, «ώστε να εκλείψουν φαινόμενα πιθανής καχυποψίας».

Κατά την εισαγωγική του ομιλία ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε ότι «οι όροι και οι κανόνες είναι για να τηρούνται προς όφελος του ποδοσφαίρου. Είναι βέβαιο ότι η σωστή εφαρμογή του αναβαθμίζει το άθλημα. Συνεπώς, εάν το VAR παρουσιάζει προβλήματα και αρρυθμίες, ενδέχεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα καλείται να επιλύσει».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ παραδέχτηκε ότι το χαμένο πλάνο στον αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης οφείλεται στην καθυστέρηση της εγκατάστασης του μηχανισμού, ενώ ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια κοινή προσπάθεια από όλους και το ελληνικό ποδόσφαιρο προσπαθεί ενωμένο να βαδίσει στο μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή