Τελική ευθεία για Παγκόσμιο

Τελική ευθεία για Παγκόσμιο

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων», ο στίβος, θα καλέσει για μία ακόμα φορά τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριές του από όλες τις χώρες σε ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στις 27 Σεπτεμβρίου, στο στάδιο «Καλίφα» της Ντόχας, θα ανοίξει η αυλαία της διοργάνωσης με τη συμμετοχή 1.998 ανδρών και γυναικών από 209 χώρες. Ανάμεσα σε αυτούς και 15 πρωταθλητές μας, οι οποίοι έχουν αρχίσει ήδη να μετρούν αντίστροφα για την ώρα που θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη διεκδίκηση διακρίσεων και χθες μίλησαν για το μεγάλο ραντεβού στη Media Day σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Με στόχο να κρατήσει τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας του κόσμου θα ταξιδέψει στην Ντόχα η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2017. Σύμφωνα με τις επιδόσεις των αγωνιζομένων, η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο βρίσκεται στην 4η θέση στο επί κοντώ, με 4,83 μέτρα. Την κορυφαία επίδοση έχει η Τζεν Σουρ με 4,91 μ. «Είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατόν», υπογράμμισε η «Μεγάλη Αικατερίνη του στίβου». Στο επί κοντώ θα αγωνιστεί και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία, εξαιτίας του τραυματισμού της στο Ντάιαμοντ Λιγκ του Λονδίνου, δεν έχει υπερβεί αυτή τη σεζόν τα 4,72. «Τελικά, ίσως αυτό να μου βγει και σε καλό, γιατί ξεκουράστηκα. Είμαι έτοιμη να αγωνιστώ με αξιώσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε μεθοδικά για να μην επιβαρύνω το πόδι μου και δηλώνω έτοιμη», δήλωσε η 33χρονη, η οποία ήταν 3η στη διοργάνωση του Πεκίνου, το 2015.

Ενα παγκόσμιο μετάλλιο ανδρών που λείπει από τη συλλογή του θα διεκδικήσει ο Μίλτος Τεντόγλου. Στην κατάταξη με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο κατέχει την 5η θέση με 8,32 μ. Πρώτος είναι ο Γιαν Ετσεβαρία με 8,65 μ. «Είμαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά νομίζω πως θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσω τον Ετσεβαρία. Οχι, όμως, ότι δεν θα το προσπαθήσω. Στόχος μου είναι να πετύχω ατομικό ρεκόρ, καθώς πιστεύω ότι τα μετάλλια θα κριθούν σε μεγάλα άλματα», υπογράμμισε ο άλτης.

Δυνατό θα είναι το δίδυμό μας και στο ανδρικό επί κοντώ. Τόσο ο Κώστας Φιλιππίδης όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής είναι αισιόδοξοι για καλές εμφανίσεις. Ο Φιλιππίδης έχει υπερβεί αυτή τη σεζόν τα 5,75 μ. και από τα άλματά του έχει δείξει ότι μπορεί να πάει και πιο ψηλά. Είναι από τους εμπειρότερους αθλητές μας, καθώς έχει αγωνιστεί σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα. Το καλύτερο άλμα για τον νεαρό Καραλή φέτος ήταν στα 5,71 μ.

Στους έμπειρους αθλητές συγκαταλέγεται και ο Κώστας Δουβαλίδης (13.46 στα 110 μ.). Με το εθνόσημο θα αγωνιστούν επίσης οι: Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχάλης Αναστασάκης, Σταματία Σκαρβέλη. 50 χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Αγγελική Μακρή. 200 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη. 400 μ.: Ειρήνη Βασιλείου. Μαραθώνιος: Γκλόρια Πριβιλέτσιο. 20 χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχας θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή