Ξεκίνησε το ξήλωμα παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους της Αθήνας (φωτογραφίες)

Ξεκίνησε το ξήλωμα παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους της Αθήνας (φωτογραφίες)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής το «ξήλωμα» των παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους και κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας.

Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε από τη λεωφόρο Μεσογείων σήμερα στις 8 το πρωί. Συνεργεία της περιφέρειας, σε συνεργασία με τους Δήμους και την τροχαία Αττικής, με καλαθοφορά και ειδικά οχήματα σήμανσης, αφαιρούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και κάθε διαφημιστικό υλικό που υπάρχει σε κόμβους κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.

Ξεκίνησε το ξήλωμα παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους της Αθήνας (φωτογραφίες)-1

Σε αρκετά σημεία, όπως για παράδειγμα στη Λ. Μεσογείων και στην Κηφισίας, το παράνομο διαφημιστικό υλικό είχε αφαιρεθεί ήδη από τους ίδιους τους διαφημιστές ή διαφημιζόμενους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν φοβούμενοι τα πρόστιμα.

Ξεκίνησε το ξήλωμα παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους της Αθήνας (φωτογραφίες)-2

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους παρανομούν ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. «Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική». 

Ξεκίνησε το ξήλωμα παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους της Αθήνας (φωτογραφίες)-3

Η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους δήμους των περιοχών που υπάρχουν κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στην επόμενη φάση έχει ήδη συμφωνηθεί οι παραβάτες να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Ξεκίνησε το ξήλωμα παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους της Αθήνας (φωτογραφίες)-4

Να σημειωθεί ότι οι  παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δυσχεραίνουν σημαντικά και το έργο του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας της περιφέρειας Αττικής. Το παράνομο υλικό αποκρύπτει του οδοστρώματος με συνέπεια οι κάμερες ασφαλείας να μην μπορούν να κάνουν σωστή λήψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή