Πώς να φτιάξετε ένα σκυλί-δολοφόνο

Πώς να φτιάξετε ένα σκυλί-δολοφόνο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δαγκώνει το σκυλί;» Μεγαλώνοντας, άκουγα αυτή την ερώτηση κάθε, μα κάθε φορά που έβγαζα έξω τον σκύλο μου. Ήταν οι εποχές όπου σκυλιά είχαν μόνο οι αγρότες (φυσικά όχι ως περιποιημένα κατοικίδια) και ένα σκυλί συντροφιάς φάνταζε πολύ εξεζητημένο «αξεσουάρ». Δεν ήξερα τότε τι να απαντήσω. Τώρα ξέρω. Η απάντηση είναι «ναι». Όλα τα σκυλιά δαγκώνουν. Με τον ίδιο τρόπο που όλοι οι άνθρωποι θα καταφύγουν στη βία αν κινδυνεύει η ζωή τους ή αν συντρέχουν άλλες καθοριστικές συνθήκες που μπορούν να μετατρέψουν τον πιο φιλήσυχο φουκαράκο σε φονιά. Και το πιο καλοκάγαθο σκυλί επίσης.

Υπάρχουν όμως σίγουροι τρόποι, πράξεις ή παραλείψεις των ιδιοκτητών τους που μετατρέπουν κάθε σκυλί σε δολοφόνο. Και είναι αυτοί:

Να μη φροντίσεις να μάθεις ούτε τα ελάχιστα για τη ράτσα που διάλεξες. Να πάρεις σκύλο με βάση το πόσο σου αρέσει ή τη «μόδα». Να μην ακούς αυτά που λένε για «υπερδραστήριες ράτσες» ή «ράτσες που χρειάζονται έμπειρους χειριστές». 

Να πάρεις κατευθείαν μεγάλο ζώο, κι ας είναι το πρώτο σου, γιατί εσύ δεν είσαι κανένας «λούλης» να κυκλοφορείς με σκυλιά «του καναπέ». 

Να μην το κοινωνικοποιήσεις. Κράτα το στο σπίτι και –ακόμα καλύτερα– όταν έρχονται μουσαφιραίοι, εξόριζέ το στο μπαλκόνι. Ας γαβγίζει. Ας κλαίει. Θα βαρεθεί και θα σκάσει.

Γενικά, να το μάθεις να είναι καχύποπτο με τους ξένους. Τόσα σου κοστίζει κάθε μήνα, ας βγάζει τα λεφτά του. Κάν’ το «φύλακα». 

Αν δεν έχεις παιδιά –και αποφασίσεις αργότερα να κάνεις–, να στείλεις το σκυλί στο χωριό για λίγο. Ένα μωρό στο σπίτι είναι μεγάλη φασαρία, δεν μπορείς να έχεις και την ευθύνη του σκύλου μαζί. Επίσης, να μην πιστεύεις ότι ένα εμβολιασμένο ζώο δεν μπορεί να μεταφέρει καμία νόσο στο νεογέννητο παιδί σου. Η επιστήμη τη μια λέει και την άλλη ξελέει. Φύλαγε τα ρούχα σου. Όταν αποφασίσεις να ξαναφέρεις το σκυλί στο σπίτι, μην το έχεις υπό επιτήρηση. Σκυλί σου είναι, ξέρεις τον χαρακτήρα του. Και, αν υποψιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τη νέα σύνθεση της οικογένειας, να μαλώνεις το σκυλί, για να μάθει ότι τα πράγματα άλλαξαν στο σπίτι. Πάνω απ’ όλα όμως να μην αποταθείς σε επαγγελματία εκπαιδευτή! 

Ξέρω, είναι πολλοί οι κανόνες. Μην ανησυχείς όμως, δεν χρειάζεται να τους τηρήσεις όλους. Και δυο τρεις να επιλέξεις, έχεις πιθανότητες να μετατρέψεις τον σκύλο σου σε δολοφόνο. Αν δεν με πιστεύεις, θα υπάρχουν πάντα τα πρωτοσέλιδα να σ’ το θυμίζουν. Αυτά με την «κακιά την ώρα» και «τα σκυλιά φονιάδες». ■

Πώς να φτιάξετε ένα σκυλί-δολοφόνο-1

Αγγελία

Ο Τζούνιορ διασώθηκε πριν από έναν χρόνο από αργό θάνατο στην ερημιά. Είναι σχεδόν δύο ετών, υγιέστατος, εμβολιασμένος, μαθημένος να ζει σε σπίτι. Μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους (30 κιλά), άψογος χαρακτήρας, φιλικός με άλλα ζώα. Έτοιμος για οικογένεια. Πληροφορίες στο τηλ. 6977-441.384.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή